Δημοσκόπηση-σεισμός στο πολιτικό σκηνικό

Ποια μικρά κομματα βλέπουν είσοδο στη Βουλή;

Τρίτη, 04 Αύγουστος 2015 21:24 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δημοσκόπηση-σεισμός στο πολιτικό σκηνικό

Το 1 εκατ. ευρώ πλησίασε το κόστος της μεγάλης πανελλαδικής έρευνας, τηλεφωνικής και με κάλπες, που διεξάγεται υπό την αιγίδα γερμανικού ιδρύματος καθώς και Ελλήνων και Γερμανών επιχειρηματιών, οι οποίοι έχουν συμφέροντα σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Πρόκειται για κυλιόμενες δημοσκοπήσεις με ταυτόχρονη έρευνα για το πως αλλάζουν οι καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων.

Όσον αφορά στο πολιτικό σκέλος της έρευνας, έχει δοθεί εντολή να εστιάσει στην αξιοπιστία 4 προσώπων του ΣΥΡΙΖΑ, του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του Παναγιώτη Λαφαζάνη, του Γιάνη Βαρουφάκη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Η έρευνα καταγράφει ακόμη τις αντιδράσεις των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στο πρόσωπο του Μειμαράκη, αλλά και το πως αντιμετωπίζουν οι ψηφοφόροι των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ την στήριξη από τα συγκεκριμένα κόμματα της κυβέρνησης Τσίπρα στη Βουλή. Στο ερώτημα τι θα ψηφίζατε εάν γινόταν σήμερα εκλογές έχει συμπεριληφθεί ενδεχόμενο κόμμα Βενιζέλου καθώς και η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Τα πρώτα στοιχεία είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα και υπόσχονται συναρπαστική προεκλογική περίοδο εάν οι εκλογές διεξαχθούν μέσα στο 2015.

Εάν γινόταν σήμερα (Δευτέρα 3 Αυγούστου) εκλογές τα ποσοστά των κομμάτων που μπαίνουν στη Βουλή θα διαμορφώνονταν ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ 22%
Νέα Δημοκρατία (Μειμαράκης)14%
Κόμμα Βενιζέλου 10%
Αριστερή Πλατφόρμα 8-9%
ΚΚΕ 7%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,5%
ΠΟΤΑΜΙ 6%
ΠΑΣΟΚ 4%
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 4,5%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 3,5%

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti