Χειροπέδες σε 45 άτομα στην Πελοπόννησο

Μία σύλληψη για παράβαση του ΚΟΚ στη Λακωνία

Πέμπτη, 16 Ιούλιος 2015 19:37 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Χειροπέδες σε 45 άτομα στην Πελοπόννησο

Πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα οι ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών. Τελευταία εξόρμηση της ΕΛΑΣ, αυτή που πραγματοποιήθηκε κατά το διήμερο 14-15 Ιουλίου, σε περιοχές των νομών Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.  Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των πέντε νομών, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.  

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε 704 άτομα, εκ των οποίων 563 ήταν Έλληνες και 141 αλλοδαποί, καθώς και σε 575 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν 118 άτομα, από τα οποία 71 ήταν Έλληνες και 47 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 45 άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Στη Λακωνία: Ένας Έλληνας, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Στην Αργολίδα: Μία Ελληνίδα, για καταδικαστικό έγγραφο, μία Ελληνίδα, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού, ένας Έλληνας, για παραβίαση σφραγίδων που έθεσε η Αρχή και  τρείς αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Στην Αρκαδία: Τέσσερις Έλληνες, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και τέσσερις αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Στην Κορινθία: Δύο Έλληνες για κλοπή και για καταδικαστικό έγγραφο, αντίστοιχα, έξι  Έλληνες και ένας αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, δύο Έλληνες για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ένας Έλληνας για παράνομο υπαίθριο εμπόριο και ένας αλλοδαπός, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

Στη Μεσσηνία: Δέκα Έλληνες, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας και για κατάληψη δημοσίου κτήματος, ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού και δύο Έλληνες, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού. Επίσης, συνελήφθησαν ένας Έλληνας, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τρείς αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 287 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, εννέα παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και επτά παραβάσεις για στέρηση άδειας λειτουργίας μουσικής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti