Ξενοδόχοι Λακωνίας: «Καίριο πλήγμα στον τουρισμό η πρόσθετη φορολόγηση»

Κατάρρευση των ΜμΕ επιχειρήσεων προβλέπει ο Δ. Πολλάλης

Τετάρτη, 27 Μάιος 2015 18:40 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ξενοδόχοι Λακωνίας: «Καίριο πλήγμα στον τουρισμό η πρόσθετη φορολόγηση»

Άκρως καταστροφικό για τις επιχειρήσεις θα αποβεί το ενδεχόμενο επιβολής δυσβάσταχτα υψηλού συντελεστή ΦΠΑ στη διαμονή, αλλά και άλλες τροποποιήσεις ή πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις στον τομέα του τουρισμού, σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδοχείων Λακωνίας. Ο πρόεδρος της ένωσης, κ. Δημήτρης Πολλάλης, δηλώνει αντίθετος στα παραπάνω μέτρα «πόσο μάλλον εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου, εφόσον πλήττεται καίρια η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων».

Συγκεκριμένα, ο ίδιος τονίζει ότι «από την επικράτηση τέτοιων μέτρων, θα κριθεί καθοριστικά το οικονομικό και κοινωνικό μέλλον του Ελληνικού Τουρισμού και της Ελληνικής Ξενοδοχίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα θα δημιουργηθεί στις μικρές και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις, οι οποίες μοιραία και θα καταρρεύσουν, μη δυνάμενες να απορροφήσουν τον επερχόμενο τριπλασιασμό του ΦΠΑ.

Μια πιθανή αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ, θα προκαλέσει δραστική συρρίκνωση της τουριστικής περιόδου, θα ενισχύσει τη φοροδιαφυγή αλλά και θα γίνει αιτία σημαντικότατης μείωσης της απασχόλησης με ανυπολόγιστη απώλεια θέσεων εργασίας.

Παράλληλα, η συνεχιζόμενη καθυστέρηση συμφωνίας της χώρας με τους δανειστές, συντηρεί ένα πρωτόγνωρο κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας η οποία έχει επηρεάσει αρνητικά την πορεία των κρατήσεων», υπογραμμίζει ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Λακωνίας.

Πολλάλης για ΦΠΑΤέλος, σύμφωνα με τον κ. Πολλάλη, «σ’ αυτή λοιπόν την κρίσιμη για την πατρίδα μας ώρα, που κανένας απολύτως δεν περισσεύει, οφείλουμε να δείξουμε συνέπεια, ωριμότητα, εθνική ενότητα, αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων αλλά και να προστατεύσουμε τον Ελληνικό Τουρισμό, διατηρώντας το ρεκόρ των αφίξεων των τελευταίων χρόνων.

Καλούμε λοιπόν την κυβέρνηση να αποσύρει κάθε συζήτηση για επικείμενες αυξήσεις στο συντελεστή ΦΠΑ και πολύ περισσότερο, να σταματήσει το κλίμα αβεβαιότητας, ανησυχίας και ασάφειας. Επιπλέον, θα πρέπει να οικοδομηθεί μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τις διεθνείς τουριστικές αγορές.

Ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση που αφορά όλους μας, λειτουργεί δε ως κεντρικός πυλώνας ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και χρειάζεται σταθερότητα», καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Πολλάλη.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti