59 τροχαία και εφτά νεκροί στους δρόμους της Περιφέρειας

2.635 επικίνδυνες παραβάσεις τον Απρίλιο

Τετάρτη, 06 Μάιος 2015 13:08 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
59 τροχαία και εφτά νεκροί στους δρόμους της Περιφέρειας

59 τροχαία ατυχήματα εκ των οποίων τα εφτά θανατηφόρα συνέβησαν στους δρόμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου κατά τη διάρκεια του Απριλίου, σύμφωνα με τα συνολικά στοιχεία οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που δημοσιεύει η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου.
 
Ειδικότερα, στην εδαφική αρμοδιότητα των νομών Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας σημειώθηκαν 59 τροχαία ατυχήματα με παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες), έναντι 46 που σημειώθηκαν το 2014 (αύξηση 28%), εκ των οποίων τα εφτά θανατηφόρα, τα πέντε με σοβαρό τραυματισμό ατόμων και 47 με ελαφρύ τραυματισμό.
 
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 72 παθόντες και συγκεκριμένα εφτά νεκροί, έξι σοβαρά τραυματίες και 59 με ελαφρύ τραυματισμό.
 
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων- δυστυχημάτων ήταν οι παραβιάσεις σήμανσης, η μη τήρηση κανόνων κυκλοφορίας πεζών, η παραβίαση προτεραιότητας, το αντικανονικό προσπέρασμα και η οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος.
 
Στο πλαίσιο μάλιστα των τροχονομικών δράσεων κατά τη διάρκεια του Απριλίου, συγκροτήθηκαν 459 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 16.849 έλεγχοι και διαπιστώθηκαν 263 παραβάσεις.
 
Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων και 2.635 επικίνδυνες παραβάσεις, εκ των οποίων 1.737 για υπερβολική ταχύτητα, 74 για μη χρήση κράνους, 198 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας, τέσσερις για μη χρήση παιδικών καθισμάτων, 222 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, 57 για χρήση κινητού τηλεφώνου, 19 για παραβίαση σηματοδότη, 242 για ΚΤΕΟ, 31 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά, δύο για παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, δέκα για μη κίνηση στο δεξιό άκρο του οδοστρώματος, 26 για αντικανονικούς ελιγμούς, εφτά για παραβίαση προτεραιότητας και έξι για αντικανονικό προσπέρασμα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti