Αναλαμβάνει δράση σε όλα τα πεδία η ΑΝΑΣΑ

Στο επίκεντρο διαλόγου η λειτουργία του Δ. Σπάρτης

Παρασκευή, 27 Μάρτιος 2015 14:43 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αναλαμβάνει δράση σε όλα τα πεδία η ΑΝΑΣΑ

Σε απολογισμό των πεπραγμένων και προγραμματισμό της γραμμής που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα, προέβη  η  Ανεξάρτητη Αγωνιστική Συνεργασία για την Αυτοδιοίκηση (ΑΝΑΣΑ), η οποία με ευκαιρία συμπλήρωσης έξι μηνών συμμετοχής της στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης, οργάνωσε ανοιχτή συνέλευση, τη Δευτέρα 23/3, σε ξενοδοχείο της Σπάρτης.

Πραγματοποιήθηκε απολογισμός από τον επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ, Π. Κουμουνδούρο, για την δράση του όλο αυτό το διάστημα στο ΔΣ Σπάρτης, ενώ υπήρξε σύντομη εισήγηση για το νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται και τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει η ΑΝΑΣΑ στο επόμενο διάστημα για την προώθηση λύσεων σε υπαρκτά προβλήματα του δήμου.

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος που διήρκεσε περισσότερες από τρείς ώρες, με κριτική αλλά και ουσιαστικές προτάσεις για πολλά θέματα.

Εκφράστηκε η ανησυχία και η αγωνία για την καθυστέρηση στη διαχείριση των σκουπιδιών. Ακουστήκαν προβληματισμοί για την έλλειψη τουριστικού και πολιτιστικού σχεδιασμού, τα προβλήματα στις υποδομές και τις δράσεις στην περιφέρεια του δήμου, το κυκλοφοριακό και την πρόσβαση του πολίτη στο κέντρο της πόλης. Επίσης, εκφράστηκαν σκέψεις για το νέο ενεργειακό  σχεδιασμό του δήμου, την υπολειτουργία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας δημόσιας Υγείας, ενώ διατυπώθηκε η ανάγκη για ενίσχυση των κοινωνικών δομών και δράσεων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Επιβεβαιώθηκε ο σταθερός προσανατολισμός της ΑΝΑΣΑ στον αγώνα και την διεκδίκηση ενός νέου νομοθετικού πλαισίου για την αυτοδιοίκηση, απόδοσης οικονομικών πόρων στους δήμους για την εξυπηρέτηση των αρμοδιοτήτων τους, συμμετοχής του πολίτη στις αποφάσεις του δήμου.

Ομόφωνα αποφασίστηκε η μετατροπή της ΑΝΑΣΑ πέρα από δημοτική κίνηση σε εθελοντική κοινωνική δομή αλληλεγγύης κάτω από την ομπρέλα και το συντονισμό τη «Αλληλεγγύης για όλους» στηρίζοντας εθελοντικά, τις κοινωνικές  δομές του δήμου, της εκκλησίας ή άλλων εθελοντικών οργανώσεων. Σκοπός της αυτοδιοικητικής παράταξης είναι, ακόμη, να πρωτοστατήσει στην δημιουργία «του κινήματος χωρίς μεσάζοντες» στο δήμο, μορφών συνεργατικών κοινωνικών δομών παραγωγής και εργασίας.

Η ΑΝΑΣΑ καλεί, επίσης, όλους τους συνδημότες και τις συνδημότισσες, τους φίλους και τα μέλη της, να ενισχύσουν από το υστέρημα τους με τρόφιμα, λάδι, χαρτικά, γάλα κ.α., το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Σπάρτης.

Τέλος, αποφασίστηκε η δημοτική κίνηση να πρωτοστατήσει στο επόμενο διάστημα με πρωτοβουλίες που θα αναδεικνύουν προβλήματα και θα προτείνουν λύσεις για την αλλαγή και της όψης του δήμου, αλλά και της ζωής των δημοτών.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti