Ψυχιατρική κλινική απέκτησε το νοσοκομείο Άργους

Στόχος η εξυπηρέτηση των ψυχικά πασχόντων

Παρασκευή, 13 Μάρτιος 2015 17:31 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ψυχιατρική κλινική απέκτησε το νοσοκομείο Άργους

Εγκαινιάστηκε το πρωί της Πέμπτης 12/3 η νέα πτέρυγα του νοσοκομείου Άργους που θα στεγάσει την ψυχιατρική κλινική του νομού. Η πτέρυγα, η οποία και ολοκληρώθηκε με χρήματα του ΕΣΠΑ από το επιχειρησιακό πρόγραμμα της περιφέρειας Πελοποννήσου, αποτελεί την πρώτη ψυχιατρική κλινική που ολοκληρώθηκε σε γενικό νοσοκομείο της Περιφέρειας.

Στόχος είναι η εξυπηρέτηση των ψυχικά πασχόντων της Αργολίδας, προκειμένου να αποφορτιστεί το ψυχιατρικό νοσοκομείο της Τρίπολης που δέχεται το σύνολο των ασθενών από όλη την Πελοπόννησο.
Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία των βουλευτών Αργολίδας, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη, του δημάρχου Άργους-Μυκηνών Δ. Καμπόσου, του διοικητή του νοσοκομείου Λ. Δημητρογιάννη, γιατρών, νοσηλευτών και αυτοδιοικητικών παραγόντων της Αργολίδας.

Όλοι οι ομιλητές υπογράμμισαν τη σπουδαιότητα της νέας δομής, τόνισαν ωστόσο την ανάγκη στελέχωσης της ψυχιατρικής κλινικής, προκειμένου αυτή να λειτουργήσει. Ανέφεραν μάλιστα πως μέχρι στιγμής έχει προσληφθεί μόνο μία παιδοψυχίατρος, η οποία σύντομα αναμένεται να αναλάβει υπηρεσία, αλλά χρειάζονται προσλήψεις ψυχιάτρων και όχι μόνο.

Από την πλευρά του, ο κ. Τατούλης επεσήμανε ότι αυτό το ψυχιατρικό τμήμα δεν θα είχε υλοποιηθεί εάν δεν είχε επέμβει η Περιφέρεια να το εντάξει και να το χρηματοδοτήσει από το πρόγραμμά της, αποπληρώνοντας, παράλληλα, όλες τις εκκρεμείς δαπάνες των προηγουμένων ετών.

«Η περιφέρεια Πελοποννήσου τα τρεισήμισι αυτά χρόνια έχει επενδύσει πάνω από 50 εκατ. ευρώ σε ολοκληρωμένες, και όχι ημιτελείς, δομές υγείας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti