Υπέρ του γόνιμου διαλόγου ο Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης

Ανακοίνωση για την πεζοδρόμηση της Παλαιολόγου

Τετάρτη, 31 Δεκέμβριος 2014 17:35 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Υπέρ του γόνιμου διαλόγου ο Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης

Μία ημέρα μετά τη γνωστοποίηση της άρσης του μέτρου της πιλοτική πεζοδρόμησης της Λεωφόρου Κων/νου Παλαιολόγου στη Σπάρτη, ο Εμπορικός Σύλλογος της λακωνικής πρωτεύουσας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία χαιρετίζει τα αντανακλαστικά που επέδειξε η δημοτική αρχή στις ενστάσεις του για την αναγκαιότητα της παρέμβασης, εν μέσω εορταστικής περιόδου. Παράλληλα, τα μέλη του συλλόγου δηλώνουν πρόθυμα να συμμετάσχουν σε έναν γόνιμο μελλοντικό διάλογο -υπό προγραμματισμό και διαβούλευση- μεταξύ δημοτικής αρχής, συλλογικών φορέων και πολιτών, για την πρόοδο της πόλης. Τέλος, ο σύλλογος δηλώνει «υπέρμαχος της προόδου και αποφασισμένος να ταχθεί δυναμικά στο πλευρό κάθε πρωτοβουλίας και των ενεργειών της δημοτικής αρχής για την στρατηγικά σχεδιασμένη ανάπτυξη της Σπάρτης».
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης:

«Μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σπάρτης της 29ης Δεκεμβρίου 2014, κατά την οποία ο Εμπορικός Σύλλογος τοποθετήθηκε δημοσίως επί του θέματος της πιλοτικής εφαρμογής της πεζοδρομήσεως της Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, χαιρετίζουμε τη θέση του κ. Δημάρχου να ανασταλεί το εν λόγω μέτρο. Παρά τον αρχικό αιφνιδιασμό της εφαρμογής του ανωτέρω μέτρου η Δημοτική Αρχή επέδειξε αντανακλαστικά, γεγονός το οποίο αποτελεί το εναρκτήριο λάκτισμα ενός γόνιμου διαλόγου μεταξύ Δημοτικής Αρχής, συλλογικών φορέων και πολιτών για την πρόοδο της πόλης μας με προγραμματισμό και διαβούλευση.

Σχετικά με την ανακοίνωση του κ. Δημάρχου περί επαναφοράς του μέτρου σε επόμενο χρονικό διάστημα και μάλιστα με διάρκεια 1,5 μήνα, ήτοι 45 ημερών, δηλώνουμε έτοιμοι να συμμετέχουμε σε γόνιμο διάλογο, προ της όποιας εφαρμογής, με τεκμηριωμένες προτάσεις και εφ’ όσον δοθεί στη δημοσιότητα η μελέτη βάσει της οποίας ο Δήμος Σπάρτης επιχειρεί να εφαρμόσει δοκιμαστικά το μέτρο αυτό.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης αριθμώντας 500 μέλη και 3.000 εργαζομένους δηλώνει υπέρμαχος της προόδου και αποφασισμένος να ταχθεί δυναμικά στο πλευρό κάθε πρωτοβουλίας και των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής για την στρατηγικά σχεδιασμένη ανάπτυξη της Σπάρτης, οι οποίες θα αναληφθούν με συναίνεση και δημοκρατικές διαδικασίες».

Καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους!

Σπάρτη, 31/12/2014
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης
Παναγιώτης Γεωργανές
Η Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης
Σταματίνα Φουντούκη

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti