Επιτυχημένη η δράση προληπτικής ιατρικής του Δ. Ευρώτα

Υπεβλήθησαν σε μαστογραφία πλέον των 130 γυναικών στη Σκάλα

Τετάρτη, 17 Δεκέμβριος 2014 19:22 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επιτυχημένη η δράση προληπτικής ιατρικής του Δ. Ευρώτα

Με κεντρικό γνώμονα την προάσπιση και προαγωγή της δημόσιας υγείας, ολοκληρώθηκε μια ακόμα δράση προληπτικής ιατρικής στο Δήμο Ευρώτα. Ειδικότερα, το Σαββατοκύριακο 13-14 και τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου, το Πνευματικό Κέντρο Σκάλας φιλοξένησε την Κινητή Μονάδα Μαστογράφου, με σκοπό τη δωρεάν υλοποίηση μαστολογικού ελέγχου σε γυναίκες από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ευρώτα. Η δράση διοργανώθηκε από το ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Αθλητισμού Δήμου Ευρώτα «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ» σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη.

 

DSC03649Πλέον των 130 γυναικών του δήμου, απέκτησαν τη δυνατότητα δωρεάν μαστολογικής εξέτασης,  χάρη στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, η οποία στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας κατά του καρκίνου του μαστού κι ύστερα από μία γενναία χορηγία και συνεχή υποστήριξη της εταιρείας καλλυντικών AVON, κατασκεύασε και εξόπλισε με σύγχρονα μηχανήματα την κινητή μονάδα μαστογράφου. 

Αξίζει ιδιαίτερα να επισημανθεί η ύψιστη κοινωνική σημασία της εν λόγω πρωτοβουλίας, καθώς απευθύνεται σε γυναίκες, που λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων, κοινωνικών δυσκολιών ή προκαταλήψεων και οικονομικών προβλημάτων, δεν έχουν πρόσβαση ή αδυνατούν να υποβληθούν σε μαστογραφικό έλεγχο. 

Το πρόγραμμα δράσεων προληπτικής ιατρικής συνεχίζεται, ωστόσο, στο Δήμο Ευρώτα, καθώς καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια από την αρμόδια για ζητήματα κοινωνικής μέριμνας και αλληλεγγύης, εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο και επίσης ιατρό κ. Γεωργία Αθανασοπούλου, προς  την κατεύθυνση σχεδιασμού και εφαρμογής μέτρων για την παροχή καλύτερων και πιο εξειδικευμένων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.

Ο δήμαρχος Ευρώτα κ. Γιάννης Γρυπιώτης απευθύνει θερμές ευχαριστίες στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και το κλιμάκιο του κινητού μαστογράφου, για την πολύτιμη συμβολή τους στη συστηματική προσπάθεια, που ο δήμος καταβάλλει τα τελευταία χρόνια, με σκοπό τη βελτίωση και τη «μαχητική» υπεράσπιση της δημόσιας υγείας.
«Η παροχή σύγχρονων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες και η διαφύλαξη της ευεξίας του πληθυσμού, είναι βασική υποχρέωση κάθε δημοτικής αρχής που σέβεται, τόσο το θεσμικό όσο και το κοινωνικό της πρόσωπο. Για εμάς, η προάσπιση της δημόσιας υγείας συνιστά προάσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και η συμβολή όλων μας προς την κατεύθυνση αυτή, αποτελεί ηθικό και κοινωνικό πρόσταγμα. Ο Δήμος Ευρώτα εξαντλεί όλο το εύρος των δυνατοτήτων του στο συντονισμό, σχεδιασμό και προγραμματισμό νέων δράσεων προληπτικής ιατρικής, που στόχο έχουν όχι μόνο την υλοποίηση δωρεάν κλινικών ελέγχων, αλλά πολύ περισσότερο τη διάδοση των απαραίτητων γνώσεων και τη μύηση των πολιτών στο πνεύμα μιας πιο ποιοτικής και σαφέστατα πιο υγιεινής ζωή», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γρυπιώτης σε σχετική δήλωσή του και καταλήγει: «Με οδηγό το σεβασμό στον πολίτη και τη διασφάλιση ποιότητας στη δημόσια υγεία, ο Δήμος Ευρώτα συνεχίζει την αξιόλογη πρωτοβουλία».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti