Οσμή σκανδάλου σε έργα στην Πελοπόννησο;

Στο «μικροσκόπιο» Λακωνία και Αρκαδία
Πέμπτη, 25 Σεπτέμβριος 2014 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Οσμή σκανδάλου σε έργα στην Πελοπόννησο;
Έρευνα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης

Ελέγχους σε δύο έργα που υλοποιούνται από το ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, πραγματοποίησε στα τέλη Ιουνίου η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθερία» της Μεσσηνίας. Κατά πληροφορίες της εφημερίδας, ο έλεγχος αφορούσε ένα έργο στη Λακωνία και στην Αρκαδία, σε νομούς όπου έχουν γίνει καταγγελίες για παρατυπίες στην εκτέλεση έργων.
Ερώτηση Βουδούρη στο ΠΣ
Με ερώτησή τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο οι εννέα σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας, της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα», ζητούν να μάθουν αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα και οι πληροφορίες ότι γίνεται έλεγχος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης. Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι «καθημερινά πληθαίνουν τα δημοσιεύματα, που αναφέρονται στην διεξαγωγή ελέγχου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από κλιμάκιο ελεγκτών της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), για συγκεκριμένα έργα που χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ. Με δεδομένο ότι υπάρχουν και άλλες εκκρεμούσες καταγγελίες στα χέρια του ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης, οι σύμβουλοι ρωτούν: «1) Αν πράγματι διεξάγεται έλεγχος και, αν ναι, πότε προγραμματίζεται η ενημέρωση του Π.Σ. σχετικά με την πορεία του ελέγχου και τα έργα στα οποία αφορά; 2) Αν ισχύει, ο έλεγχος έχει γίνει αυτεπάγγελτα ή κατόπιν καταγγελίας; 3) Έχει προηγηθεί έλεγχος για άλλα έργα που πραγματοποιήθηκαν με συγχρηματοδοτούμενα κονδύλια και ποια  τα αποτελέσματα του;».
Την ερώτηση υπογράφουν οι σύμβουλοι Οδυσσέας Βουδούρης, Γιώργος Γαβρήλος, Παναγιώτης Γατσόπουλος, Παναγιώτης Γκανάς, Παναγιώτα Κοζομπόλη, Θεοφάνης Κουρεμπές, Νίκος Πατσαρίνος, Σταύρος Χρυσαδάκος, Γιώργος Ψυχογιός.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti