Και πολιτικές πτήσεις στο αεροδρόμιο Τρίπολης

Υπεγράφη η ΚΥΑ μεταξύ υπουργείων Άμυνας και Μεταφορών
Τρίτη, 16 Σεπτέμβριος 2014 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Και πολιτικές πτήσεις στο αεροδρόμιο Τρίπολης
Στόχος η ανάπτυξη του εμπορίου και του τουρισμού
Κοινή υπουργική απόφαση, με την οποία το αεροδρόμιο της Τρίπολης παραχωρείται για κοινή χρήση στην πολεμική και την πολιτική αεροπορία, υπέγραψαν ο υπουργός Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος και ο υπουργός Μεταφορών Μ. Χρυσοχοΐδης, σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα παρουσία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη, την περασμένη Τρίτη 16/9.
Ο κ. Αβραμόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι το αεροδρόμιο μπορεί να λειτουργήσει και ως πολιτικό από τον επόμενο χρόνο. «Η λειτουργία του αεροδρομίου της Τρίπολης και ως πολιτικού αφ ενός δεν θα θίξει καθόλου το επιχειρησιακό έργο της Πολεμικής Αεροπορίας, αφ ετέρου θα συμβάλει στην ανάπτυξη ολόκληρης της Πελοποννήσου, τόσο στο εμπόριο όσο και στον τουρισμό και θα φέρει την περιοχή στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος», πρόσθεσε.
Από την πλευρά του ο κ. Χρυσοχοΐδης παρατήρησε πως «η πολιτική θέλει αποτελέσματα και η σημερινή στιγμή είναι μια πολύ καλή στιγμή για την Πελοπόννησο και την πολιτική».  Όπως είπε, υπάρχει επιτακτική ανάγκη να λειτουργήσει το αεροδρόμιο της Τρίπολης και ως πολιτικό, καθώς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, το οποίο σημείωσε φέτος αύξηση 54%, είναι κορεσμένο και υπάρχει ζήτηση από εταιρείες τσάρτερ και χαμηλού κόστους. «Σήμερα προστίθεται μια νέα σημαντική υποδομή», συμπλήρωσε.
Ο υπουργός Μεταφορών εξήρε τη συνεργασία με τον κ. Αβραμόπουλο, χάρη στην οποία λύθηκαν προβλήματα γραφειοκρατίας και υλοποιείται ένα έργο το οποίο εκκρεμούσε πολλά χρόνια.
Κλείνοντας και ο υπουργός Άμυνας έκανε μια αναφορά στην ανάγκη συνεργασίας και συνεννόησης, προκειμένου να επιλύονται τα προβλήματα και ζήτησε «να αφήσουμε πίσω παραγοντισμούς και υπουργικούς πατριωτισμούς».

Τατούλης: «Το αεροδρόμιο θα δημιουργήσει έναν σημαντικό πόλο ανάπτυξης και εξωστρέφειας»
Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Π. Τατούλης δήλωσε τα εξής: «Πιστοί στον στρατηγικό σχεδιασμό μας, και τηρώντας στον απόλυτο βαθμό τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει απέναντι στους πολίτες, υποδεχόμαστε με χαρά την εξέλιξη αυτή που ήλθε ως επιστέγασμα των μεθοδευμένων πρωτοβουλιών μας της τελευταίας τριετίας. Άλλο ένα έργο- σημαία που θα βάλει τις βάσεις για συλλογική και ατομική ανάπτυξη στην Πελοπόννησο παίρνει τον δρόμο του και αυτό μας καθιστά εξαιρετικά αισιόδοξους για το μέλλον της περιφέρειάς μας. Έχω ήδη πει ότι μέχρι το τέλος του έτους θα εκκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία και ο ανταγωνιστικός διάλογος, για να προκύψει ο ανάδοχος του έργου. Η χρηματοδότηση θα γίνει από ιδιωτικούς πόρους και δεν θα επιβαρύνει ούτε την περιφέρεια ούτε τον κρατικό προϋπολογισμό. Η επένδυση θα υπερβεί τα 100 εκατομμύρια ευρώ και έχει ως στόχο την δημιουργία ενός αεροδρομίου low cost που θα προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και θα λειτουργεί παράλληλα και για αερομεταφορές με κέντρο Logistics», επεσήμανε και πρόσθεσε: «Με αυτόν τον τρόπο η Πελοπόννησος θα γίνει ένας ανταγωνιστικός προορισμός με φτηνό αεροπορικό εισιτήριο, ενώ παράλληλα θα τονωθεί η εξωστρέφειά της με την δυνατότητα για εξαγωγές αγροτικών, αλλά και βιομηχανικών προϊόντων. Έχω δεσμευτεί προσωπικά στους πολίτες ότι μέσα από μια συλλογικότητα που υπηρετεί αποκλειστικά την ωφέλεια του τόπου μας, στην Πελοπόννησο θα βγούμε και πάλι από το τούνελ της κρίσης. Με τον ρεαλιστικό σχεδιασμό μας, με την εργατικότητα μας και με τον υπαρκτό πατριωτισμό που διακρίνει την πολιτική μας πορεία».
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti