Πες μου το χρώμα των μαλλιών σου, να σου πω πώς θα βαφτείς

Επιμέλεια:Βάσια Σταυροπούλου
Τρίτη, 18 Δεκέμβριος 2012 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πες μου το χρώμα των μαλλιών σου, να σου πω πώς θα βαφτείς
Σας αρέσουν τα περλέ, σας ταιριάζουν τα ματ, στη μόδα είναι τα γήινα και πιστεύετε πως ένα κόκκινο κραγιόν «κολλάει» σε κάθε σας εμφάνιση. Εν ολίγοις, δεν είστε και πολύ σίγουρες για το μακιγιάζ που πραγματικά αναδεικνύει τα καλύτερα στοιχεία του προσώπου σας.
Ένας καλός «μπούσουλας» για την παλέτα του μακιγιάζ σας είναι το χρώμα των μαλλιών σας, λένε οι ειδικοί. Δείτε το μακιγιάζ που σας ταιριάζει και εντυπωσιάστε στις γιορτινές σας εμφανίσεις.
Σκούρα καστανά μαλλιά
Τα πολύ σκούρα καστανά μαλλιά πλαισιώνουν το πρόσωπο δημιουργώντας έναν υπέροχο καμβά για πιο ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις, λένε οι ειδικοί. Οι καστανές, μπορείτε να κάνετε ένα ζωηρό μακιγιάζ σε αποχρώσεις του δαμασκηνί, του κόκκινου βουργουνδίας, του πιο ανοιχτού κόκκινου και του μεταλλιζέ.
Για να δημιουργήσετε ζεστασιά στο βλέμμα σας επιλέξτε μία σκιά σε μεταλλιζέ τόνο όπως μπρονζέ, χάλκινο ή χρυσό. Απλώστε την κατά μήκος των βλεφάρων σας και στις εσωτερικές κόγχες. Έπειτα τραβήξτε μία μαύρη γραμμή με το eyeliner στο εσωτερικό της κάτω βλεφαρίδας και ολοκληρώστε με δύο ή τρεις στρώσεις μαύρη μάσκαρα. Μπρονζέ τόνους μπορεί να έχει και το ρουζ σας, για να κάνει τα ζυγωματικά να φαίνονται πιο λαμπερά και υγιή.
Για τα χείλη προτιμήστε μία τολμηρή απόχρωση, όπως κόκκινο βουργουνδίας ή καφέ-κόκκινο, η οποία θα έρθει σε όμορφη αντίθεση με το χρώμα των μαλλιών σας.
Μαύρα μαλλιά
Αναδείξτε το μυστηριώδες, σέξι εμφάνιση που ταιριάζει με τα μαύρα μαλλιά, τονίζοντας μόνο ένα χαρακτηριστικό του προσώπου σας με κάποιο έντονο χρώμα, λένε οι ειδικοί.
Έτσι, αν έχετε μαύρα μαλλιά, δώστε έμφαση στα μάτια σας επιλέγοντας smoky σκιές όπως ανθρακί και navy μπλε και αφήστε τα χείλη και τα ζυγωματικά σας στη φυσική τους απόχρωση, απλώνοντας μόνο λίγο ημιδιάφανο ρουζ.
Για να τονίσετε όσο περισσότερο γίνεται το βλέμμα σας απλώστε ανθρακί liner κατά μήκος της πάνω και της κάτω βλεφαρίδας σας και έπειτα απλώστε στο βλέφαρο σκιά σε απόχρωση navy μπλε. Έπειτα απλώστε μερικές στρώσεις μαύρη μάσκαρα. Τέλος, βάλτε απαλό ροζ κταγιόν στα χείλη, έτσι ώστε να μην αποσπούν την προσοχή από τα μάτια σας.
Ξανθά μαλλιά
Αφού τα ξανθά μαλλιά περιβάλλουν το πρόσωπό σας με φως, «παίξτε» με αυτήν την χρυσαφένια λάμψη προσθέτοντας ιριδίζοντες τόνους.
Όποια απόχρωση ξανθού και να έχετε, δείχνετε πάντα ομορφότερες με ημιδιάφανες σκιές του ροδακινί, του ροζ, του χρυσού και του σαμπανιζέ. Αναδείξτε, λοιπόν, τα μάτια σας, από τις άκρες των βλεφάρων έως τις κόγχες, αλλά και με λεπτή γραμμή στις κάτω βλεφαρίδες, με σκιά σε απόχρωση από ιριδίζον κεχριμπάρι ή σαμπανιζέ. Για να τα τονίσετε ακόμα περισσότερο, περάστε μία γραμμή από καφέ eyeliner κατά μήκος της πάνω βλεφαρίδες και ολοκληρώστε μα μία στρώση μαύρης μάσκαρα.
Για να δημιουργήσετε υγιή εικόνα στο πρόσωπό σας, απλώστε ροδακινί-ροζ ρουζ στα ζυγωματικά σας και ένα αντίστοιχης απόχρωσης κραγιόν στα χείλη.
Κόκκινα μαλλιά
Τα κόκκινα μαλλιά χαρίζουν από μόνα τους φυσική ζεστασιά στην επιδερμίδα. Αποχρώσεις με τόνους του καφέ ή του βερικοκί αναδεικνύουν αυτή την ζεστασιά, χωρίς να είναι πολύ έντονες.
Αν έχετε λαμπερά κόκκινα ή χάλκινα μαλλιά, επιλέξτε για το μακιγιάζ σας σκιές που να είναι εξίσου φωτεινές, όπως τα διαφανή πράσινα για τα μάτια και τα υγρά ροζ για τα ζυγωματικά και τα χείλη. Αναδείξτε την ζεστασιά των κόκκινων μαλλιών σας απλώνοντας μία βρυώδη πράσινη σκιά κατά μήκος των βλεφάρων σας και ολοκληρώστε με ένα eyeliner σε απόχρωση του κοκκινοκαφέ, τόσο στις πάνω όσο και στις κάτω βλεφαρίδες.
Χρησιμοποιήστε ροζέ ρουζ για να κάνετε τα ζυγωματικά σας να δείχνουν δροσερά και φυσικά και δώστε στα χείλη απαλή όψη με ματ κραγιόν σε αποχρώσεις του μπεζ ή του ροζ-καφέ.
Ανοιχτά καστανά μαλλιά
Στις γυναίκες με ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις του καφέ στα μαλλιά τους, είτε πρόκειται για καραμελέ είτε για καστανούς τόνους, ταιριάζει σχεδόν κάθε τύπος μακιγιάζ.
Επειδή δεν είναι ούτε πολύ σκούρα ούτε πολύ ανοιχτά, τα μαλλιά σε ανοιχτό καφέ χρώμα δίνουν στην γυναίκα μεγάλη γκάμα χρωματικών επιλογών, από γήινες, φυσικές αποχρώσεις έως ζουμερές σκιές.
Τονίστε τα μάτια σας, χωρίς να το παρακάνετε, με μπεζ ή γκρι σκιές και τραβήξτε μία γραμμή από μπλε eyeliner κατά μήκος της πάνω βλεφαρίδας.
Χαρίστε λάμψη στο δέρμα σας απλώνοντας ροζ ή καστανόξανθο ρουζ στα ζυγωματικά σας και για τα χείλη προτιμήστε ένα κραγιόν σε απόχρωση του βυσσινί ή του μούρου.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti