Επιστροφή στη φύση: Η καλύτερη λύση για τα μαλλιά μας

Επιμέλεια: Βάσια Σταυροπούλου
Πέμπτη, 15 Μάρτιος 2012 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επιστροφή στη φύση: Η καλύτερη λύση για τα μαλλιά μας
Τα φυσικά εκχυλίσματα και αιθέρια έλαια χάρη στις ευεργετικών στοιχείων που περιέχουν και στην απουσία βλαβερών συστατικών που έχουν τα εκάστοτε προϊόντα περιποίησης μαλλιών αποτελούν την καλύτερη φροντίδα για τα μαλλιά μας. Τι κάνει όμως το κάθε τι και τι έχουν ανάγκη τα μαλλιά μας ανάλογα τον τύπο τους;
Τα συστατικά και η δράση τους
Δενδρολίβανο: Τονώνει τα αδύναμα μαλλιά, δρα ενάντια στη λιπαρότητα και βοηθά την καταπολέμηση της τριχόπτωσης.
Αβοκάντο: Το λάδι του αβοκάντο περιέχει φυτοστερόλες και βιταμίνες, ιδανικό για θρέψη και βαθιά ενυδάτωση.
Μανόλια: Περιέχει φλαβονοειδή και αλκαλοειδή και έχει αντιερεθιστικές ιδιότητες. Φροντίζει το δέρμα και εμποδίζει την ένταση της ηλιακής ακτινοβολίας. Προσφέρει λάμψη στα μαλλιά.
Πρωτεΐνες σιταριού: Χαρίζουν λάμψη και όγκο στα μαλλιά.
Δαφνέλαιο: Πλούσιο σε λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε, τονώνει τα μαλλιά και ενισχύει τη δομή της τρίχας.
Αγριοκυπάρισσο: Έχει αντισηπτικές ιδιότητες και ρυθμίζει τη λιπαρότητα.
Θυμάρι: Περιορίζει τη τριχόπτωση και τη πιτυρίδα στα λιπαρά μαλλιά.
Φασκόμηλο: Έχει ευεργετικές ιδιότητες και τονώνει τα μαλλιά.
Λεμόνι: Χαρίζει λάμψη σε φυσικά και σε βαμμένα μαλλιά.

Σπιτικές Συνταγές
Για ταλαιπωρημένα μαλλιά
Τα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά έλαια, όπως το αμυγδαλέλαιο και το ελαιόλαδο, θα δώσουν την απαραίτητη τροφή που χρειάζονται. Άπλωσε το λάδι με κινήσεις μασάζ από τις ρίζες έως τις άκρες των μαλλιών σου. Βρέξε μια πετσέτα με καυτό νερό, στύψε τη καλά και τύλιξε τα μαλλιά σου. Άφησέ τη 1-2 ώρες ανάλογα πόσο ταλαιπωρημένα είναι τα μαλλιά σου και μετά λούσου με ζεστό νερό.
Για λιπαρά μαλλιά
Φτιάξε μια μάσκα γιαουρτιού την οποία και θα εφαρμόζεις μια φορά την εβδομάδα. Σε ένα μπολ ανέμειξε 5 κουταλιές της σούπας γιαούρτι, 1 κουταλιά της σούπας baking soda και άλλη μια φρέσκο χυμό λεμονιού. Απλώστε τη μάσκα από τη ρίζα έως τις άκρες και αφήστε τα συστατικά να δράσουν για σαράντα λεπτά. Επίσης, βράσε φύλλα μέντας και άσε το αφέψημα να κρυώσει. Σούρωσε και ξέβγαλε τα μαλλιά σου με αυτό. Η μέντα έχει εξαιρετικές ιδιότητες στην απορρόφηση της λιπαρότητας.
Για ξηρά και αφυδατωμένα μαλλιά
Άπλωσε μια μάσκα με αβοκάντο και μπανάνα. Πολτοποίησε σε ένα μπολ 3 ώριμα αβοκάντο και 1/2 μπανάνα. Στη συνέχεια πρόσθεσε 1 κρόκο αυγού και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Εφάρμοσε το μείγμα από τις ρίζες έως τις άκρες με κινήσεις μασάζ, τύλιξε τα μαλλιά σου με μια πετσέτα και άφησε τα συστατικά να δράσουν για περίπου μια ώρα.
Για κυματιστά μαλλιά
Προσθέστε σε μια άδεια συσκευασία σπρέι, μια κουταλιά της σούπας θαλασσινό αλάτι, 225ml χλιαρό νερό και 10 σταγόνες οργανικό αιθέριο έλαιο λεβάντας, ανακατέψτε τα καλά και ψέκασε το μείγμα σε στεγνά μαλλιά.
Για λάμψη σε βαμμένα μαλλιά
Άπλωσε μία λοσιόν που θα έχεις φτιάξει από μισό ποτήρι ξύδι και παγωμένο νερό.
Για ξηροδερμία και ερεθισμένο τριχωτό
Ανακάτεψε 2 κουταλιές φυσικό χυμό λεμονιού, 2 κουταλιές ελαιόλαδο και 2 κουταλιές νερό. Κάνε μασάζ στο κεφάλι και άφησε το μείγμα να δράσει για 20. Μπορείς να το εφαρμόζεις κάθε 15 ημέρες. Το λεμόνι αφαιρεί τις λευκές νιφάδες και το ελαιόλαδο ενυδατώνει και καταπραΰνει.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti