Χρήσιμα tips για την επίπλωση και διακόσμηση του πρώτου σας καθιστικού

Δευτέρα, 08 Απρίλιος 2019 20:47 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Χρήσιμα tips για την επίπλωση και διακόσμηση του πρώτου σας καθιστικού

Eτοιμάζεστε να μετακομίσετε στο πρώτο σας σπίτι; Σίγουρα, χρειάζεστε κάποιες συμβουλές αναφορά με το τι να προσέξετε σε σχέση με την επίπλωση του, και κυρίως του καθιστικού που είναι από τα βασικά δωμάτια.
Για να αποφύγετε λάθη που θα σας στοιχίσουν σε χώρο, αλλά και σε ομορφιά, έχετε στο μυαλό σας τα παρακάτω χρήσιμα tips:

1. Πώς θα τοποθετήσετε τα έπιπλά σας
Συνήθως κολλάμε τον καναπέ στον τοίχο και τοποθετούμε δεξιά κι αριστερά τις πολυθρόνες μ’ ένα τραπεζάκι στη μέση. Όμως, τα έπιπλα στο καθιστικό πρέπει να αφήνουν χώρο μεταξύ τους, να έχουν «αέρα» στον χώρο και να είναι τοποθετημένα έτσι ώστε να μπορούν οι άνθρωποι που κάθονται σ’ αυτά να επικοινωνούν.

2. Βρείτε το σωστό μέγεθος χαλιού
Το χαλί είναι απαραίτητο σ’ ένα καθιστικό. Όμως, αν είναι πολύ μικρό θα κάνει και το σαλόνι σας να δείχνει μικρό και άτακτο. Μετρήστε σωστά τη διάσταση του δωματίου και αγοράστε ένα χαλί που θα απέχει ελάχιστα από τους τοίχους (20 με 25 εκατοστά) και όλα τα έπιπλα θα βρίσκονται πάνω σ’ αυτό.

3. Πώς θα διακοσμήσετε τους τοίχους
Ένας χώρος, ιδίως το καθιστικό, χωρίς διακοσμητικά στους τοίχους μοιάζει άδειος. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να υπερφορτώσετε τη διακόσμηση. Διαλέξτε ένα έργο τέχνης και κομψά κάδρα και διακοσμητικά τοίχου και δημιουργήστε μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα.

4. Φροντίστε να είναι σωστός ο φωτισμός
Συνήθως, τα καθιστικά είναι λιγότερο φωτεινά δωμάτια, σε σχέση με τα υπνοδωμάτια και την κουζίνα που το φως είναι απαραίτητο κάθε στιγμή. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι ο φωτισμός δεν πρέπει να είναι κι εδώ ο σωστός. Φροντίστε, λοιπόν, να μην λείπει το φωτιστικό οροφής, αλλά και επιδαπέδιες και επιτραπέζιες λάμπες σε διάφορα σημεία, στρατηγικά τοποθετημένες. Και μην ξεχνάτε και τα κεριά.

5. Διαλέξτε το σωστό χρώμα για τους τοίχους
Για να είστε σίγουροι ότι θα βρείτε τη σωστή απόχρωση για τους τοίχους του καθιστικού σας, θα πρέπει πρώτα να έχετε διαλέξει τα έπιπλά σας, για να γνωρίζετε το χρώμα τους. Έτσι, θα μπορέσετε να κάνετε τον σωστό συνδυασμό.

6. Βρείτε το σωστό μέγεθος επίπλων
Βασική προϋπόθεση για την επίπλωση του καθιστικού, και κάθε δωματίου του σπιτιού, να γνωρίζετε τις διαστάσεις του χώρους που πάτε να επιπλώσετε ώστε να μη βρεθείτε μ’ ένα καναπέ ή ένα σύνθετο που δεν χωράνε.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti