Ένα έξυπνο τρικ για να μην μαραίνονται τα φυτά σας

Τρίτη, 26 Φεβρουάριος 2019 21:04 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ένα έξυπνο τρικ για να μην μαραίνονται τα φυτά σας

Τα φυτά είναι τα ωραιότερα «στολίδια» που μπορούμε να έχουμε στο σπίτι μας καθώς πέρα από το γεγονός ότι ανανεώνουν την ατμόσφαιρα, μας φτιάχνουν και τη διάθεση. Είτε πρόκειται για μικρά φυτά είτε για μεγάλα, ή ακόμα και για λουλούδια στα βάζα μας, είναι απαραίτητο να τα φροντίζουμε. Πολλές φορές, όμως, το υπερβολικό πότισμαμπορεί να φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που θέλουμε: να είναι ζωντανά!

Το τρικ. Έχει παρατηρηθεί ότι όταν ποτίζουμε καθημερινά τα φυτά που βρίσκονται σε γλάστρες, εκείνα αντί να μεγαλώνουν, μαραίνονται. Αν θέλετε να σώσετε τα φυτά σας και να διατηρήσετε την ευχάριστη ατμόσφαιρα στον χώρο σας, θα πρέπει να αλλάξετε τακτική. Για την ακρίβεια, η λύση στο πρόβλημα σας είναι… τα παγάκια.
Αν μέχρι τώρα ποτίζατε τα φυτά σας με λάστιχο ή ποτιστήρι, ήρθε η ώρα να εγκαταλείψετε αυτή την τακτική. Το πότισμα με αυτό τον τρόπο έχει ως αποτέλεσμα να μην ελέγχουμε την ποσότητα του νερού που ρίχνουμε στη γλάστρα μας και συνεπώς να έχουμε υπερχείλιση.
Ωστόσο, αν τοποθετήσετε στη βάση του φυτού σας δύο μεγάλα παγάκια ή μερικά μικρά, το φυτό σας θα απορροφά κάθε φορά όσο νερό χρειάζεται και θα παραμένει υγιές
Η συχνότητα του ποτίσματος εξαρτάται τόσο από την εποχή όσο και από το πόσο διψάει το φυτό μας. Βέβαια, αν θέλετε να κρατήσετε μια ισορροπία, καλό θα ήταν να ανανεώνετε τα παγάκια μία φορά την εβδομάδα.

Ιδανικό για… Αυτή η λύση κάνει θαύματα στην περίπτωση που έχετε στο σπίτι σας κρεμαστά φυτά και ορχιδέες γιατί οι ρίζες τους πρέπει να στραγγίζουν καλά χωρίς να λιμνάζει το νερό στον πάτο της γλάστρας. Αν εφαρμόσετε αυτή τη λύση, με την πάροδο του χρόνου, τα φυτά σας θα αναπτυχθούν, τα φύλλα τους θα δυναμώσουν και θα δείχνει πάντα ζωντανό.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti