Τροφές που καταπολεμούν προβλήματα της επιδερμίδας

Τετάρτη, 05 Σεπτέμβριος 2018 20:07 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τροφές που καταπολεμούν προβλήματα της επιδερμίδας

Μπορεί για την γήρανση της επιδερμίδας σας ή την εμφάνιση της ακμής, να κατηγορείτε την ποιότητα της, το στρες ή την κληρονομικότητα η αλήθεια όμως είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις θα έπρεπε να κατηγορήσετε την διατροφή σας. Μπορεί τα προϊόντα περιποίησης που εφαρμόζουμε στην επιδερμίδα μας να δρουν για το σκοπό που τα χρησιμοποιούμε όμως η πραγματική δουλειά γίνεται από “μέσα”, από αυτά που λαμβάνει ο οργανισμός μας μέσω της διατροφής μας. Άλλωστε η επιδερμίδα μας είναι ένα ακόμη όργανο του οργανισμού μας σαν όλα τα άλλα και ρειάζεται ως καύσιμο την τροφή για τη σωστή λειτουργία των οργάνων μας.
Αν τα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιείτε δεν σας φαίνονται επαρκή για να αποκτήσει η επιδερμίδα σας την όψη που επιθυμείτε ίσως είναι η ώρα να προσθέσετε κάτι από τα παρακάτω στην καθημερινή διατροφή σας.

Για την καταπολέμηση της ακμής. Προσθέτοντας πράσινα στη διατροφή σας, όπως σπανάκι, αγγούρια, σέλινο και μαϊντανό θα αναζωογονήσετε το δέρμα σας με αντιοξειδωτικά που προάγουν την κυτταρική ανανέωση, καθώς αποτοξινώνουν το δέρμα σας από μέσα προς τα έξω. Ο λιναρόσπορος καταπολεμά τον ερεθισμό, την ερυθρότητα και τη φλεγμονή της επιδερμίδας ενώ το πράσινο τσάι βοηθά στην καταπολέμηση του σμίγματος.

Για την πρόληψη της γήρανσης. Τα καρότα έχουν υψηλά επίπεδα βητα-καροτίνης, η οποία δρα ωςαντιοξειδωτικό επιβραδύνοντας τη κυτταρική γήρανση. Ακόμη, αποτελεί τείχος προστασίας από τις βλαβερές ηλιακές ακτίνες. Ένα άλλο τρόφιμο που θα σας βοηθήσει είναι οι μπανάνες οι οποίες είναι πλούσιες σε βιταμίνες Α, Β και Ε και οι σπόροι ροδιού. Επίσης, ποντάρετε στο μέλι, προσθέτοντας το στη διατροφή σας και θα δείτε το δέρμα σας πιο σφριγυλό και νεανικό.

Για να αναζωογονήσετε το θαμπό δέρμα. Οι σπόροι Chia και τα καρύδια είναι πλούσια σε ωμέγα-3s, τα οποία διατηρούν την υγρασία στην επιδερμίδα μας. Αν θέλετε να καταπολεμήσετε το πρήξιμο και τις σακούλες κάτω από τα μάτια, το Kale είναι ο σύμμαχός σας καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνη Κ, ενώ παράλληλα μειώνει την ερυθρότητα της επιδερμίδας. Η θαμπάδα της επιδερμίδας καταπολεμάται σε ικανοποιητικό βαθμό από τα βατόμουρα τα οποία είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Ακόμη, τα υγιή λίπη που περιέχονται στο λάδι καρύδας και το αβοκάντο χαρίζουν απαλότητα στην επιδερμίδα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti