6 μύθοι που πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε για τα βαμμένα μαλλιά

Τετάρτη, 16 Μάιος 2018 20:49 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
6 μύθοι που πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε για τα βαμμένα μαλλιά

Οι περισσότερες γυναίκες βάφουν τα μαλλιά τους για να ανανεώσουν το χρώμα, να καλύψουν τις λευκές τρίχες ή να αλλάξουν hair look δοκιμάζοντας τις νέες τάσεις. Εάν πιστεύετε ακόμα ότι η εφαρμογή της βαφής μπορεί να καταστρέψει τα μαλλιά σας ή ότι πρέπει κάθε φορά να βάφετε και τα φρύδια σας, τότε ήρθε η στιγμή να καταρρίψετε 6 μύθους που όλες πιστεύαμε για τα βαμμένα μαλλιά.

Μύθος 1: Βάφοντας τα μαλλιά σας καταστρέφετε τον όγκο
Οι λευκαντικοί παράγοντες που χρησιμοποιούνται για την βαφή των μαλλιών κάνoυν την τρίχα να διογκώνεται και συνεπώς όλες οι τρίχες εμφανίζονται παχύτερες και πληρέστερες. Έτσι με τη βαφή τα μαλλιά αποκτούν περισσότερο όγκο!

Μύθος 2: Βάφοντας τα μαλλιά σας μπορείτε να τα βλάψετε
Όταν εφαρμόζετε βαφή στα μαλλιά σας, η τρίχα ανοίγει έτσι ώστε να μπορεί να εισβάλλει το χρώμα. Αυτό όντως μπορεί να προκαλέσει ζημιά στην τρίχα, όμως χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προϊόντα προστασίας (όπως ένα serum περιποίησης πριν τη βαφή και μια κρέμα περιποίησης μετά την εφαρμογή) μπορείτε να το αποτρέψετε.

Μύθος 3: Πρέπει να βάφετε τα φρύδια σας στο ίδιο χρώμα με τα μαλλιά σας
Κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο. Εξάλλου, τα σκούρα φρύδια τονίζουν περισσότερο τα φυσικά χαρακτηριστικά του προσώπου σας από ότι τα ανοιχτά.

Μύθος 4: Οι βαφές για το σπίτι είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθούν
Όλες οι βαφές μαλλιών περιέχουν ακριβείς οδηγίες, συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να φοβάστε ότι κάτι θα πάει στραβά. Μια δοκιμή θα σας πείσει!

Μύθος 5: Μπορείτε να βάψετε τα μαλλιά σας κάθε στιγμή
Καλό θα ήταν η βαφή να απλώνετε σε καθαρά μαλλιά, λουσμένα πριν από 24 εως 48 ώρες. Έτσι, η βαφή θα κατανεμηθεί ομοιόμορφα σε όλο το μήκος των μαλλιών.

Μύθος 6: Τα εξειδικευμένα σαμπουάν για την θεραπεία των μαλλιών δεν είναι πάντα καλά
Η επένδυση σε προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για βαμμένα μαλλιά θα βοηθήσουν στη διατήρηση του χρώματος και θα ενυδατώσουν τα μαλλιά σας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti