Δεν πρέπει να βγαίνεις έξω με βρεγμένα μαλλιά γιατί θα κρυώσεις: Αλήθεια η μύθος;

Τρίτη, 05 Δεκέμβριος 2017 20:29 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δεν πρέπει να βγαίνεις έξω με βρεγμένα μαλλιά γιατί θα κρυώσεις: Αλήθεια η μύθος;

Wet hair don't care θα μπορούσαμε να πούμε αλλά δεν το λέμε, για το καλό σου. Γιατί το καλοκαίρι μικρό το κακό, και πάλι υπό προϋποθέσεις. Για τις υπόλοιπες 3 εποχές του χρόνου όμως, που έχει δροσούλα, κρύο κι αγιάζι, βροχές και καταιγίδες, η απάντηση είναι μία: δεν βγαίνεις έξω με τα μαλλιά μούσκεμα. Θα κρυώσεις.
Δεν είναι μύθος, τα βρεγμένα μαλλιά αυξάνουν τις πιθανότητες κρυολογήματος, όχι περισσότερο από το γεγονός ότι κλεινόμαστε όλοι μαζί σε χώρους που ο αέρας δεν ανανεώνεται ούτε για πλάκα, σε αντίθεση με τα μικρόβια που πάνε από τον έναν στον άλλο με δεξιοτεχνική ευκολία. Αλλά και πάλι, τα βρεγμένα μαλλιά έξω στο κρύο, δεν είναι "φίλος" της υγείας μας.
Όταν το κεφάλι είναι υγρό το ανοσοποιητικό σταθεροποιείται και υπολειτουργεί κι αυτό γιατί έχει χάσει θερμότητα στην προσπάθειά του να διατηρήσει θερμοκρασία. Το κρύο περιορίζει την κυκλοφορία του αίματος και άρα ο οργανισμός αποδυναμώνεται. Τι καλύτερες συνθήκες για να αρπάξεις ένα γερό κρυολόγημα, ειδικά όταν έχεις αφήσει και τα αυτιά σου βρεγμένα.
Για να μην αναφέρω και το άλλο, ότι δηλαδή τα βρεγμένα μαλλιά που έρχονται σ' επαφή με τον ψυχρό αέρα μπερδεύονται πιο εύκολα, σπάνε επίσης για πλάκα και άρα η ποιότητά τους πλήττεται.
Σεσουάρ και σκουφί, χωρίς δεύτερη κουβέντα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος