Ο σωστός τρόπος να πλύνεις τα μαξιλάρια του ύπνου

Τετάρτη, 13 Σεπτέμβριος 2017 20:16 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο σωστός τρόπος να πλύνεις τα μαξιλάρια του ύπνου

Θυμάστε πότε είναι η τελευταία φορά που φρεσκάρατε τα μαξιλάρια του ύπνου σας;
Ίσως σκέφτεστε ότι για να κοιμάστε σε ένα υγιές περιβάλλον αρκεί που αλλάζετε σεντόνια και μαξιλαροθήκες, αλλά η πραγματικότητα είναι κάπως διαφορετική.
Τα ίδια τα μαξιλάρια πάνω στα οποία ακουμπάμε το κεφάλι μας και κοιμόμαστε κάθε βράδυ, συγκεντρώνουν σκόνη, νεκρά κύτταρα και ιδρώτα και, αδιαπραγμάτευτα, χρειάζονται πλύσιμο.
Όταν λέμε χρειάζονται πλύσιμο, εννοούμε τουλάχιστον κάθε 6 μήνες ώστε να μπορούμε να μιλάμε για μια καθαρή και υγιή επιφάνεια πάνω στην οποία ακουμπάμε καθημερινά το πρόσωπό μας.
Αρχικά, πριν προχωρήσετε στη διαδικασία, χρειάζεται να κοιτάξετε τι αναγράφεται στην ετικέτα τους. Έτσι, θα διαπιστώσετε αν πλένονται στο πλυντήριο ή στο χέρι και ποια είναι η ενδεικτική θερμοκρασία πλύσης.
Αν πλένονται στο πλυντήριο, τοποθετήστε τα δύο-δύο μέσα στον κάδο, σε κάθετη θέση. Μπορείτε, αν περισσεύει χώρος, να προσθέσετε και μερικές πετσέτεςώστε να κάνετε μια πιο ολοκληρωμένη πλύση.
Σε περίπτωση που είναι παλιά και έχετε αμφιβολίες για την αντοχή τους κατά τη διάρκεια της πλύσης, βάλτε τα μέσα σε μια μαξιλαροθήκη.
Επιλέξτε ένα σύντομο και ήπιο πρόγραμμα (με ήπιο στράγγισμα) στη θερμοκρασία που αναγράφεται πάνω στην ετικέτα τους και η οποία -κανονικά- δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 40 βαθμούς.
Αν πλένονται αποκλειστικά στο χέρι (πράγμα που συνήθως συμβαίνει με όσα περιέχουν αφρώδες υλικό), βυθίστε τα μέσα σε διάλυμα πράσινου σαπουνιού πιέζοντάς τα με τα χέρια σας, ώστε να βραχούν συνολικά. Αφήστε τα να μουλιάσουν για μερικά λεπτά και ξεπλύνετε πολύ καλά με χλιαρό νερό ρίχνοντας, παράλληλα, μερικές σταγόνες λευκό ξίδι.

Η ώρα του απλώματος
Όπως και να τα πλύνατε, ο σωστός τρόπος να τα απλώσετε είναι τοποθετώντας τα σε οριζόντια θέση και αφήνοντας τα να στεγνώσουν πολύ καλά (αλλιώς υπάρχει περίπτωση να μυρίζουν).

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος