Με χατ-τρικ του Τσέζαρεκ «ξέσπασε» ο Αστέρας

Πραγματοποιώντας στο δεύτερο ημίχρονο μια από τις καλύτερες εμφανίσεις στο φετινό πρωτάθλημα της Super League, ο Αστέρας κέρδισε τον ΠΑΣ...
Τρίτη, 10 Νοέμβριος 2009 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Με χατ-τρικ του Τσέζαρεκ «ξέσπασε» ο Αστέρας

Πραγματοποιώντας στο δεύτερο ημίχρονο μια από τις καλύτερες εμφανίσεις στο φετινό πρωτάθλημα της Super League, ο Αστέρας κέρδισε τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τρίπολη, αφήνοντας πίσω του τα προηγούμενα άσχημα αποτελέσματα.
Η πρώτη πάντως καλή στιγμή του παιχνιδιού ανήκε στον ΠΑΣ. Στο 8ο λεπτό ο Ντάσιος πέρασε κάθετα για το Σαϊτιώτη, όμως ο Αναστασόπουλος πρόλαβε και βγήκε έγκαιρα, μπλοκάροντας τη μπάλα.
Πέντε λεπτά αργότερα, ο Βίλτσες με εκπληκτικό τρόπο πέρασε τη μπάλα πάνω από το Μαϊστόροβιτς μέσα στην περιοχή και πάσαρε με το κεφάλι στον Τσέζαρεκ, που με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ για τον Αστέρα.
Στο 29΄, μετά από νέα ατομική προσπάθεια του Βίλτσες από τα δεξιά και σουτ λίγο μέσα από τη γωνία της μεγάλης περιοχής, η μπάλα έφυγε άουτ.
Δύο λεπτά αργότερα ο ΠΑΣ έχασε την καλύτερη ευκαιρία του στο παιχνίδι, όταν μετά από σέντρα του Σκαρντουέλι από τα αριστερά, ο Ντιμπαλά έπιασε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι στέλνοντας τη μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια του Αναστασόπουλου.
Το δεύτερο 45λεπτο ήταν ένας επιθετικός μονόλογος των γηπεδούχων, που κυριάρχησαν σε όλο το μήκος και πλάτος του γηπέδου.
Στο 48΄ ο  Βίλτσες έβγαλε τον Τσέζαρεκ σε θέση βολής, τετ α τετ με το Ζαφειρόπουλο, ο κροάτης επιθετικός έκανε το πλασέ, όμως ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ απέκρουσε με το ένα χέρι. Ο Τσέζαρεκ εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία των αμυντικών της φιλοξενούμενης ομάδας, έκανε δεύτερο σουτ, αλλά και πάλι ο Ζαφειρόπουλος αντέδρασε σωστά.
Τρία λεπτά αργότερα και μετά από κόρνερ του Ουντότζι από δεξιά, ο Λαζαρίδης πήρε την κεφαλιά, ο Μαρσελάο που βρέθηκε μόνος του στο δεύτερο δοκάρι έκανε την προβολή, αλλά έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.
Στο 58΄ και μετά από εντυπωσιακό σλάλομ του Βίλτσες από τα αριστερά, ο Ουντότζι έκανε με τη μία το σουτ, στέλνοντας τη μπάλα λίγο πάνω από την εστία του Ζαφειρόπουλου, σε μία άκρως εντυπωσιακή φάση.
Στο 65΄ ο Ουντότζι έβγαλε σε θέση βολής το Βίλτσες μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ του αργεντινού επιθετικού απέκρουσε θεαματικά ο Ζαφειρόπουλος.
Στο 74΄ και μετά από νέα υπέροχη πάσα του Βίλτσες, ο Τσέζαρεκ βγήκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ, που αυτή τη φορά δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το τέρμα.
Το 2-0 έδωσε το σύνθημα για νέους πανηγυρισμούς στην κερκίδα του Αστέρα, αφού πλέον έβαζε ασφαλιστική δικλείδα για την επιστροφή στις νίκες μετά από τέσσερα ανεπιτυχή αποτελέσματα.
Προτού κοπάσουν οι πανηγυρισμοί και η ικανοποίηση από το γκολ στο 81΄, ήρθε και το τρίτο γκολ του Ντάνιελ Τσέζαρεκ. Βίλτσες και Καρέρα συνεργάστηκαν άψογα «κρύβοντας» τη μπάλα, με τον δεύτερο να δίνει την τελική ασίστ στον κροάτη επιθετικό.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Μιχάλης Ντάκος, ενώ οι συνθέσεις των δύο ομάδων είχαν ως εξής:
Αστέρας Τρίπολης: Αναστασόπουλος, Αργυρόπουλος (67΄ Εστέβες), Ουριμπάρι, Λαζαρίδης, Μαρσελάο, Καρντόσο, Μπαστία, Βίλτσες, Ζεάν Κάρλος (78΄ Καρέρα), Ουντότζι (86΄ Φυτανίδης), Τσέζαρεκ.
ΠΑΣ Γιάννινα: Ζαφειρόπουλος, Ντάσιος (63΄ Γεωργιάδης), Κούσας, Κώτσιος, Μιχαλόπουλος (68΄ Μπακαγιόκο), Μενδρινός (83΄ Βαγγελής), Μπαλάφας, Μαϊστόροβιτς, Σκαρντουέλι, Ντιμπαλά, Σαϊτιώτης.

Ο προπονητής του Αστέρα κ. Βαγγέλης Βλάχος, μιλώντας μετά το τέλος του παιχνιδιού, έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες και τους συνεργάτες του, τονίζοντας ότι ήταν φυσιολογικό να υπάρχει άγχος, φόβος και λίγο στρες στο πρώτο ημίχρονο.
«Στην επανάληψη κάναμε το καθήκον μας», επεσήμανε ο τεχνικός, προσθέτοντας:
Είμαστε μία ομάδα που με πολλή προσπάθεια και δουλειά, διορθώνοντας κάποια πράγματα που μας λείπουν αυτή τη στιγμή, νομίζω πως μπορούμε να βελτιωθούμε αρκετά. 
Ο Τσέζαρεκ είναι εκτελεστής, αλλά για να φτάσει εκεί η μπάλα δούλεψε όλη η ομάδα. Όλοι οι παίκτες ήταν καλοί σήμερα. Ο Τσέζαρεκ έκανε το καθήκον του, όπως κάνει πάντα, και μακάρι να είναι έτσι και στη συνέχεια και να βάζει γκολ για τον Αστέρα.
Οι παίκτες είναι οι πρωταγωνιστές. Εγώ τους δουλεύω όλη την εβδομάδα. Αυτοί πέτυχαν ό,τι πέτυχαν μαζί με τους συνεργάτες μου. Όταν βγάζεις τον καλό εαυτό των ποδοσφαιριστών, νιώθεις και εσύ όμορφα. Η σκέψη μου είναι πάντα στην επίθεση. Θέλω να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, να προσελκύσουμε τον κόσμο, να παίζει καλά η ομάδα και να κερδίζει. Τουλάχιστον να έχεις κάνει το καθήκον σου. Ότι τα έδωσες όλα για τη νίκη.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti