1ος Ποδηλατικός Γύρος Λακωνίας

Τα ελληνικά πεντάλ εξορμούν στο νομό μας
Πέμπτη, 27 Μάιος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
1ος Ποδηλατικός Γύρος Λακωνίας

Την αφρόκρεμα της ελληνικής ποδηλασίας υποδέχεται ο νομός μας το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Μαΐου, στο πλαίσιο του 1ου Ποδηλατικού Γύρου Λακωνίας, τον οποίο διοργανώνει ο Νομαρχιακός Αθλητικός Οργανισμός Λακωνίας και ο Σπαρτιατικός ΓΣ, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.
Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι οι δήμοι Σπαρτιατών, Γυθείου, Έλους, Μολάων, Ασωπού, Βοιών, Μονεμβασίας, Γερονθρών, Θεραπνών και χορηγοί οι «Δικλίς Μεσίτες Ασφαλίσεων», Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας» και «Χυμοί Λακωνίας». 
Διοργανωτές, συνδιοργανωτές και χορηγοί υποδέχονται το προσεχές διήμερο τους αθλητές και δηλώνουν έτοιμοι προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες των αθλητών και των συνοδών τους.
Στον αγώνα θα λάβουν μέρος δεκατρείς ομάδες μεταξύ των οποίων και οι τρείς Continental: «Sptableware», «Heraklion-Nessebar-Kastro», «Team Worldofbikes.gr», ενώ με τη συμμετοχή του θα τιμήσει ο παγκόσμιος πρωταθλητής και μεσογειονίκης Γιάννης Ταμουρίδης, κάνοντας την επανεμφάνισή του στον ελλαδικό χώρο μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο παγκόσμιο κύπελλο πίστας.
Οι εβδομήντα άντρες ποδηλάτες μεταξύ των οποίων και επτά έφηβοι, καλούνται να καλύψουν απόσταση 270 χλμ εντός του νομού Λακωνίας σε 2 ΕΤΑΠ.
Η εκκίνηση του πρώτου, μήκους 135,5 χιλιομέτρων, θα δοθεί από τη Σπάρτη το Σάββατο 29 Μαΐου στις 10 το πρωί, με τερματισμό την όμορφη λουτρόπολη της Νεάπολης μέσω Γυθείου.
Το δεύτερο ΕΤΑΠ απόστασης 134,5 χιλιομέτρων, θα καλύψουν οι ποδηλάτες την Κυριακή 30 Μαΐου από την Νεάπολη, με ώρα εκκίνησης 9 το πρωί και τερματισμό τη Σπάρτη, διασχίζοντας την ορεινή πλευρά της Λακωνίας.
Ο αγώνας συμπεριλαμβάνει επίσης και τρία σπριντ ανάβασης, δύο στο πρώτο ΕΤΑΠ και ένα στο δεύτερο.
Η οργανωτική επιτροπή ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους, ότι η ονομαστική δήλωση συμμετοχής πρέπει να αποσταλεί μέχρι και σήμερα στο Fax. 27310-28776 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. στο επισυναπτόμενο έντυπο συμμετοχής. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον κ. Παναγιώτη Πριστούρη στο 6945790740.
Σημειώνεται επίσης, ότι μετά την καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής δε θα γίνεται δεκτή καμία αίτηση, ενώ σ’ αυτές πρέπει να αναγράφεται με ευκρίνεια το ονοματεπώνυμο, ο αριθμός δελτίου και το έτος γέννησης του αθλητή. Στην αίτηση συμμετοχής πρέπει να αναφέρεται παράλληλα και ο αρχηγός-συνοδός κάθε ομάδας, η παρουσία των οποίων κρίνεται υποχρεωτική στο τεχνικό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί αύριο 28/5 και ώρα 8 το βράδυ στο Δημαρχείο Σπάρτης.
Στον πρώτο νικητή κάθε ΕΤΑΠ αλλά και της γενικής κατάταξης των σπριντ ανάβασης, θα δίνεται -ως έπαθλο- κύπελλο, μετάλλιο και δίπλωμα, ενώ στο δεύτερο και τρίτο δίπλωμα. Για κάθε νικητή προβλέπεται επίσης και χρηματικό έπαθλο.
Οι διοργανωτές, για την καλύτερη ενημέρωση των συμμετεχόντων και του κοινού, έχουν αναρτήσει ιστοσελίδα που περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες του αγώνα, στη διεύθυνση  www.lakoniabike.gr. 


 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti