Η Σπάρτη ζει στους ρυθμούς του «Spartan Race» 2018! (ΦΩΤΟ)

Αθλητές από 57 χώρες συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση

Παρασκευή, 02 Νοέμβριος 2018 19:47 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η Σπάρτη ζει στους ρυθμούς του «Spartan Race» 2018! (ΦΩΤΟ)

Με τον αγώνα “Spartan Kids Race” για παιδιά ηλικίας 4-15 ετών δόθηκε την Παρασκευή (2/11) η εκκίνηση του “Spartan Race”, του κορυφαίου αγώνα μετ’ εμποδίων στον κόσμο, που διεξάγεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη Σπάρτη, στο διάστημα μεταξύ 2 και 4 Νοεμβρίου. Το βράδυ της Παρασκευής η γιορτή συνεχίστηκε στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης και στους κεντρικούς δρόμους της λακωνικής πρωτεύουσας, με την άτυπη τελετή έναρξης και την παρέλαση εθνών από την πλατεία έως το άγαλμα του Λεωνίδα.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διοργάνωση αγώνων μετ’ εμποδίων στον κόσμο, ενώ έτος στη Σπάρτη δίνουν το «παρών» χιλιάδες αθλητές από 57 χώρες του κόσμου!

Ο αγώνας αποτελείται από διαδρομές με μια μεγάλη ποικιλία εμποδίων, σχεδιασμένα με τρόπο που να μπορούν να αγωνιστούν άντρες, γυναίκες και παιδιά, κάθε ηλικίας, ανεξάρτητα από την εμπειρία και τη φυσική τους κατάσταση. Η ιδέα πάνω στην οποία βασίστηκε ο σχεδιασμός των διαδρομών, είναι η πεποίθηση των εμπνευστών του Spartan ότι ο άνθρωπος εξελίσσεται ταχύ-τερα και καλύτερα υπό πίεση.

Στον αγώνα της Σπάρτης δίνει φέτος το «παρών» και ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Spartan, Joe De Sena.

Το αγωνιστικό μέρος
Τα αγωνίσματα του προγράμματος της φετινής διοργάνωσης είναι τα εξής:
- Spartan Sprint: Η πιο δημοφιλής κούρσα μήκους 6+ χιλιομέτρων με 20+ εμπόδια, θα διεξαχθεί το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 και απευθύνεται σε όσους θέλουν να ζήσουν την εμπειρία, χωρίς να έχουν κάνει προετοιμασία.
- Spartan Super: Για όσους έχουν μεγαλύτερη αντοχή, το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 θα διεξαχθεί η κούρσα 13+ χιλιομέτρων με περισσότερα από 25 εμπόδια.
- Spartan Trifecta World Championship (Κυριακή 4/11): Είναι η κούρσα που μετράει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Μπορούν να λάβουν μέρος όσοι έχουν ολοκληρώσει τις παραπάνω διαδρομές αλλά και τη διαδρομή Spartan Beast μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος, οπουδήποτε στον κόσμο.

Μετά το τέλος του αγωνιστικού προγράμματος θα γίνει απονομή βραβείων μπροστά από το άγαλμα του Λεωνίδα. Σε γιορταστικό κλίμα θα επιβραβευτούν οι προσπάθειες όλων των συμμετεχόντων.

Ικανοποίηση των διοργανωτών
και πληρότητα στα καταλύματα
Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το πρωί της Παρασκευής (2/11) στο δημαρχείο Σπάρτης, ο δήμαρχος Ευ. Βαλιώτης έκανε λόγο για «αγώνα που τονώνει και ενισχύει την πόλη. Οι αθλητές γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές της περιοχή μας στις χώρες τους. Θέλουμε να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο για την πόλη μας. Ο αγώνας είναι μια διαφήμιση για την περιοχή». Πρόσθεσε ότι τα καταλύματα σε Σπάρτη και τις γύρω περιοχές έως και το Γύθειο παρουσιάζουν πληρότητα που αγγίζει το 100%.

Ακόμα, ο κ. Βαλιώτης ευχαρίστησε όλους όσοι συνετέλεσαν στη διεξαγωγή του “Spartan Race” και ιδιαίτερα τα μέλη της επιτροπής διαπραγμάτευσης του Δ. Σπάρτης, τον αντιδήμαρχο Χρήστο Τ. Πλειώτα και τον υπεύθυνο διοργάνωσης κ. Χρήστο  Χριστόπουλο, καθώς και τους ιδιώτες που παραχώρησαν τις ιδιοκτησίες τους για να χαραχθεί η διαδρομή του αγώνα.

Από την πλευρά του, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Spartan, Joe De Sena, είπε: «Δεν το πιστεύω ότι γίνεται ο αγώνας στη Σπάρτη και βρίσκομαι κι εγώ εδώ. Στο μέλλον όλοι οι αθλητές θα θέλουν να συμμετάσχουν στον αγώνα της Σπάρτης».

Τέλος, ο Χρ. Τ. Πλειώτας σημείωσε ότι «όλοι οι αθλητές θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Πέρυσι μπήκε ένα λιθαράκι, στόχος είναι να γίνει οικοδόμημα το “Spartan Race” στη Σπάρτη. Καλώ όλους να ζήσουμε το γεγονός δυναμικά».

Δείτε παρακάτω πλούσιο φωτογραφικό υλικό

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti