30η «Σπαρτακιάδα» με πλήθος συμμετοχών και ιδιαίτερο χρώμα (ΦΩΤΟ)

Ξεχωριστή στιγμή η βράβευση του εμπνευστή του αγώνα Στ. Καλκάνη

Παρασκευή, 12 Οκτώβριος 2018 18:01 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
30η «Σπαρτακιάδα» με πλήθος συμμετοχών και ιδιαίτερο χρώμα (ΦΩΤΟ)

Με αθρόα συμμετοχή ολοκληρώθηκε η 30η «Σπαρτακιάδα», ο καθιερωμένος ποδηλατικός αγώνας που διεξήχθη το Σάββατο και την Κυριακή 6-7 Οκτωβρίου.

Ο επιτυχημένος θεσμός αποτελεί μια συνδιοργάνωση του  Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου, του  Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Σπάρτης, και της Ποδηλατικής Ένωσης Παλαιμάχων Αθλητών (ΠΕΠΑ), υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Ειδικότερα, 365 ποδηλάτες ξεκίνησαν από το Καλλιμάρμαρο, διήνυσαν την απόσταση  257 χλμ, και τερμάτισαν εντός 12 ωρών στο άγαλμα Λεωνίδα, στη Σπάρτη. Ξεχωριστή χροιά προσέδωσε η συμμετοχή του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ.

Την Κυριακή 7/10 πραγματοποιήθηκαν οι ποδηλατικοί αγώνες αντοχής, συνολικής απόστασης 25 χλμ, με αφετηρία τα σχολικά συγκροτήματα επί της Κων/νου Παλαιολόγου στη Σπάρτη και τερματισμό στο Ξηροκάμπι.

Το πρωί της Κυριακής, στο Ξηροκάμπι, τελέσθηκε  μνημόσυνο προς τιμήν των ευεργετών της Δημοτικής Ενότητας Φάριδος, καθώς και παιδικοί αγώνες δρόμου με συμμετοχές από τα σχολεία της περιοχής.

Οι εκδηλώσεις της Κυριακής ολοκληρώθηκαν με την απονομή επάθλων σε μικρούς και μεγάλους ποδηλάτες.

Ξεχώρισε η βράβευση στον ιατρό-ποδηλάτη Σταύρο Καλκάνη -την «ψυχή-εμπνευστή» της διοργάνωσης- για την αδιάλειπτη προσφορά του στον θεσμό.

«Το παρών» έδωσαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

Όπως αναφέρει ο Δ. Σπάρτης «δίχως άλλο, η ολοένα αυξανόμενη συμμετοχή αθλητών όλων των ηλικιών, καταδεικνύει την αποδοχή και διάρκεια του θεσμού στο πέρασμα των ετών.

Κομίζει, δε, ακόμη πιο αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον, αφού σαφής είναι η προσδοκία μας να εξελιχθεί σε  διεθνή αγώνα  με παγκόσμια εμβέλεια».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα