Δύο λύσεις για τη νομιμοποίηση του γηπέδου Κροκεών

Παρέμβαση του Ηλ. Παναγιωτακάκου και απάντηση του Τ. Καρρά

Τρίτη, 31 Ιούλιος 2018 14:16 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δύο λύσεις για τη νομιμοποίηση του γηπέδου Κροκεών

Στο ζήτημα της νομιμοποίησης των εγκαταστάσεων του γηπέδου των Κροκεών αναφέρεται ο δημοτικός σύμβουλος Ευρώτα κ. Ηλίας Παναγιωτακάκος. Σε άρθρο-παρέμβασή του αναπτύσσει τους άξονες του προβλήματος, ενώ προτείνει λύσεις για την εξεύρεση λύσης.  Συγκεκριμένα, σημειώνει τα εξής: «Χωρίς διάθεση κριτικής η προβληματικότητα του Γηπέδου (Εθνικού Σταδίου) Κροκεών ξεκινάει από την ανταλλαγή των οικοπέδων – χωροθέτηση ΚΤΕΟ Λακωνίας και χωροθέτηση Γηπέδου Κροκεών – όπου την περίοδο εκείνη το Γήπεδο των Κροκεών με την ανταλλαγή θα μπορούσε να έχει τις διαστάσεις Εθνικού σταδίου άνω των 90 μ. μήκους, ωφέλιμου αγωνιστικού χώρου, όμως οι τότε κυβερνώντες σε Κοινότητα και Α.Ο.Κ, για τους δικούς τους λόγους δεν το έπραξαν.

Έτσι το μήκος του γηπέδου είναι 84 μ. έναντι των ελάχιστων 90 μ. που προβλέπουν οι κανονισμοί ποδοσφαίρου για τα ερασιτεχνικά Πρωταθλήματα.

Στην συνέχεια έγιναν τα αποδυτήρια, χωρίς οικοδομική άδεια (αυθαίρετη κατασκευή) και οι κερκίδες, χωρίς στατική μελέτη. Αυτή είναι η πραγματικότητα που από το 2012 με το ξεκίνημα των ελέγχων και την πλήρη εφαρμογή των κανονισμών ο Γήπεδο (Εθνικό Στάδιο),βρέθηκε ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για την διεξαγωγή επίσημων αγώνων!!!

Και για μεν τα αποδυτήρια και τις κερκίδες υπάρχει ακόμα χρόνος για την νομιμοποίηση τους, για δε το μήκος είναι ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ.

Επιχειρήσαμε προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου και στους εκάστοτε Υπουργούς και Γ.Γ Αθλητισμού να υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ,το οποίο δεν έγινε αποδεκτό (σχετική αλληλογραφία στην διάθεση σας ). Απαντώ στο ερώτημα μα πως υπήρχε καταλληλότητα στο Γήπεδο για τους αγώνες του Α.Ο.Κ στην Δ’ Εθνική και δεν υπάρχει για τους αγώνες των Τοπικών Πρωταθλημάτων;

Η ΕΠΣ – Λακωνίας γνωρίζει ότι η καταλληλότητα δινόταν με απλή άδεια του Δημάρχου, αν και το πρόβλημα πάντα υπήρχε.

ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Το Γήπεδο (Εθνικό Στάδιο),βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλης, αλλά εντός ορίων οικισμού με δρόμο »δουλείας» πρόσβασης προς το δημοτικό σχολείο Κροκεών, με γκρεμούς βόρεια και νότια εκ των οποίων ο δρόμος δουλείας, συνορεύει με την ιδιοκτησία του κ. Αντώνη Κλώνη.   Ως προς την πολιτική βούληση ο Δήμος Ευρώτα την αποδεικνύει με την πολιτική απόφαση όλων των αρμοδίων Οργάνων και έτσι αποκτήθηκε η άδεια από την Περιφέρεια να γίνει η πολυπόθητη επέκταση.

Δηλαδή υπάρχει η άδεια εκτέλεσης των έργων επέκτασης και γι΄ αυτό επιχειρήσαμε την επιχωμάτωση σε τμήμα της ιδιοκτησίας έχοντας προφορική υπόσχεση – από τρίτους- ότι ο ιδιοκτήτης έχει δώσει την συγκατάθεση του, στοιχείο αναληθές σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του και έτσι το έργο σταμάτησε, σεβόμενοι την ιδιοκτησία του συμπολίτη μας.

Πρόσφατα με κοινή δήλωση του Τοπικού Συμβουλίου, των δημοτικών συμβούλων, του Α.Ο.Κ και όλων των Συλλόγων ζητήσαμε από τον κ. Αντώνη Κλώνη την δωρεάν προσφορά παραχώρησης 1 περίπου στρέμματος.

Η δωρεά παραχώρηση ζητείται για να υπερβούμε ρυμοτομικά προβλήματα και να γίνει γρήγορα το έργο. ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ, Σε περίπτωση αρνητικής απάντησης, τότε θα προβούμε σε διπλή παρέμβαση με επέκταση στο όριο του υπάρχοντος δρόμου και με επιχωμάτωση και στηθαίο προς την πλευρά του νεκροταφείου. Αυτή η λύση είναι πιο κοστοβόρα και χρονοβόρα αλλά η έσχατη για την καταλληλότητα του Γηπέδου (Εθνικού Σταδίου).

Αυτή η διαδικασία θα λυθεί με χρήματα από τον δημοτικό προϋπολογισμό και δεν αφορά τις δεσμεύσεις της πρόσφατης συνεδρίασης του Περιφερειακού συμβουλίου για επισκευές και κατασκευές γηπέδων. Η πολιτική βούληση υπάρχει διαχρονικά, αλλά οι διαδικασίες πρέπει πλέον να γίνουν με το γράμμα και όχι με το πνεύμα του νόμου. Καμιά πλέον υπηρεσία δεν είναι διατεθειμένη να κατοχυρώσει παρανομίες ακόμα και παρατυπίες του παρελθόντος.

Φυσικά όλοι θέλουμε να αποκτήσει καταλληλότητα το Γήπεδο (Εθνικό Στάδιο) Κροκεών και ο Α.Ο.Κ να παίζει στην φυσική του έδρα. Όμως άλλο τα θέλω και άλλο η πραγματικότητα. Είναι εύκολες οι κουβέντες στα καφενεία,όμως τα βήματα της νομιμότητας δύσκολα. Ένα όμως είναι σίγουρο και δέσμευση ότι το θέμα δεν έχει ξεχαστεί και προσπαθούμε να βρούμε λύση νομιμότητας για την καταλληλότητα του. Αυτό φάνηκε και από το ξεκίνημα της επιχωμάτωσης για την διαπλάτυνση του δρόμου.

Όμως κάποια καλά παιδιά αυτό δεν το ήθελαν και λειτούργησαν διαφορετικά….

Ως Δήμος είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε με νόμιμες λύσεις.

Στα γραφόμενα μου και στις ενέργειες που γίνονται επικαλούμαι τον Πρόεδρο και το Δ.Σ της ΕΠΣ Λακωνίας που γνωρίζουν όλα αυτά τα χρόνια την αγωνία και τους αγώνες. Η ευτυχία αυτού του γηπέδου είναι ότι βρίσκεται ανάμεσα σε δύο σχολικές μονάδες (ανατολικά – δυτικά) και η δυστυχία ανάμεσα σε δυο γκρεμούς (βόρια – νότια) εκτός σχεδίου πόλης, εντός ορίων οικισμού. Πιστεύω ότι βρισκόμαστε κοντά στην νόμιμη και οριστική λύση».

Η απάντηση του Τ. Καρρά
Άμεση ήταν η απάντηση του προέδρου της ΕΠΣ Λακωνίας και περιφερειακού συμβούλου Πελοποννήσου κ. Τάκη Καρρά, ο οποίος υπογραμμίζει τα εξής: «Διαβάζοντας με ιδιαίτερη προσοχή την αναφορά και τις σκέψεις του κ. Παναγιωτακάκου Ηλία για την λειτουργία του γηπέδου των Κροκεών, θα ήθελα αν και είναι γνωστά στους ανθρώπους που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και την τοπική ομάδα Α.Ο. Κροκεών να ενημερώσω για μια ακόμη φορά ,ότι πράγματι το ζήτημα της μη λειτουργίας του είναι το αντικανονικό μήκος του ,σύμφωνα με τον Κανονισμό Ποδοσφαίρου( μήκος 90 έως 120 μέτρα και πλάτος 45 έως 90 για ένα γήπεδο ποδοσφαίρου).

Δυστυχώς, η κατασκευή του αντί να βοηθήσει την τοπική ομάδα έχει φέρει αυτή να φιλοξενείται σε άλλα όμορα  γήπεδα  του Δήμου και η υπάρχουσα εγκατάσταση να μην είναι σε λειτουργία.

Πρέπει, άμεσα να γίνουν όλες εκείνες οι ενέργειες να διορθωθεί το μήκος του γηπέδου και να αποδοθεί σε χρήση επίσημων αγώνων ποδοσφαίρου και το λάθος της κατασκευής να πάρει τέλος για την ταλαιπωρημένη αθλητική οικογένεια των Κροκεών.

Γνωρίζω, προσωπικά το συνεχές ενδιαφέρον τόσο του Μανώλη Πλατάνα, των μελών του σωματείου αλλά και του κ. Παναγιωτακάκου για την εξεύρεση λύσης και εκτιμώ ο Δήμος Ευρώτα  με τον ιδιοκτήτη του πλησίον χώρου να βρουν τον τρόπο για την προέκτασή του και σύντομα να γίνει και πάλι χρηστικό και νόμιμο γήπεδο.

Το οφείλουμε, όλοι στη νέα γενιά ,τα παιδιά μας που θέλουν να βρίσκονται στο γήπεδο κάνοντας αθλητισμό».

Η δήλωση του Τ. Καρρά από το isports.gr

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti