Η Μ. Σάκκαρη μοιράζεται χρήματα της προετοιμασίας με τους συναθλητές της!

Πέμπτη, 10 Μάιος 2018 15:25 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η Μ. Σάκκαρη μοιράζεται χρήματα της προετοιμασίας με τους συναθλητές της!

Στην επίσημη ιστοσελίδα της WTA έγινε θέμα η γενναιόδωρη κίνηση της Μαρίας Σάκκαρη να μοιραστεί τα χρήματα της Ολυμπιακής προετοιμασίας με τους Στέφανο Τσιτσιπά και Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου. «Όταν στη Μαρία Σάκκαρη, No42 του κόσμου, προσφέρθηκε οικονομική στήριξη για την προετοιμασία στους Ολυμπιακούς Αγώνες, εκείνη είχε μια απάντηση: Θα τα μοιραστώ με τους συναθλητές μου», αναφέρει το δημοσίευμα.

H Σάκκαρη πρόσφατα είχε κάνει αυτή την κίνηση στην Αθήνα, ενημερώνοντας τον πρόεδρο της επιτροπής για την Ολυμπιακή προετοιμασία, Σπύρο Ζαννιά, πως δεν ήθελε να πάρει μόνη της το ποσό των 30.000 δολαρίων που της προσφέρθηκε. Προτιμούσε να το μοιραστεί με τους Στέφανο Τσιτσιπά και Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου.

Κάθε αθλητής στη χώρα μου, παίρνει ένα ποσό για την προετοιμασία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εγώ, ο Στέφανος και η Βαλεντίνη, βρισκόμαστε στην Ολυμπιακή προετοιμασία. Είχα ένα τηλεφώνημα από τον πρόεδρο και μου είπε πως έχει 30.000 δολάρια για μένα. Του είπα πως πρέπει να τα μοιράσουμε, γιατί η Βαλεντίνη χρειάζεται τα χρήματα περισσότερο από εμένα και φυσικά ο Στέφανος τα αξίζει το ίδιο με μένα. Προσπαθεί και δουλεύει πολύ σκληρά», εξήγησε η Μαρία Σάκκαρη, όταν ρωτήθηκε για τη χειρονομία αυτή από δημοσιογράφους στη Μαδρίτη.

«Όλοι δουλεύουμε το ίδιο σκληρά και θεωρώ πως όλοι αξίζουμε τα χρήματα. Του πρότεινα να τα μοιράσουμε, επειδή ήταν το σωστό. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκίνησαν στην Ελλάδα. Για μένα, είναι πολύ σημαντικό. Ελπίζω να τα καταφέρω», ανέφερε ακόμα.

H κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια μίλησε και για τον Τσιτσιπά: «Είναι πολύ καλό παιδί. Παίζει πολύ καλά και μου φαίνεται απίθανο να μην τα καταφέρει. Ήταν θέμα χρόνου να τον δούμε να ανεβαίνει τόσο και να κερδίζει όλους αυτούς τους αγώνες. Τον γνωρίζω απ’ όταν ήμασταν παιδιά. Η μητέρα του έπαιζε επίσης επαγγελματικά τένις, υποθέτω σταμάτησε νωρίτερα από τη δική μου μητέρα. Θυμούνται η μια την άλλη, οπότε είμαστε σαν οικογένεια».

Τέλος, μίλησε για το πώς οι επιτυχίες της και οι επιτυχίες του Τσιτσιπά, εμπνέουν τα νέα παιδιά και αναβαθμίζουν το άθλημα στη χώρα μας: «Ήταν μια θαυμάσια εβδομάδα και για τους δυο μας, αλλά πιστεύω ότι το τένις μεγαλώνει μαζί με εμάς. Τώρα το βλέπουμε στις ειδήσεις. Τα τελευταία 15 χρόνια, δεν βλέπαμε τίποτα σχετικό με τένις. Ίσως υπάρχουν άνθρωποι που δεν ξέρουν ούτε τον Ραφαέλ Ναδάλ. Πολλά παιδιά μας ακολουθούν και όταν παίξαμε στο Fed Cup το γήπεδο ήταν γεμάτο. Ήταν υπέροχο συναίσθημα».

Πηγή: sport24.gr

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti