Τον Νοέμβριο το αναβαθμισμένο 2ο “Spartan Race” της Σπάρτης (VIDEO)

Mayfair_Club

«Σπαρτιάτης» δήλωσε ο Τζόι Ντε Σένα

Δευτέρα, 12 Μάρτιος 2018 18:50 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τον Νοέμβριο το αναβαθμισμένο 2ο “Spartan Race” της Σπάρτης (VIDEO)

Ανανεωμένο και αναβαθμισμένο θα είναι το φετινό 2ο “Spartan Race” της Σπάρτης, που θα διεξαχθεί στο διάστημα 2-3-4 Νοεμβρίου 2018, όπως αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν η διοργανώτρια εταιρεία και ο Δήμος Σπάρτης, το πρωί της Δευτέρας (12/3) στο παλαιό δημαρχιακό μέγαρο Σπάρτης.

Παρουσία του ιδρυτή του αγώνα, Τζόι Ντε Σένα, στην πρώτη τοποθέτησή του ο δήμαρχος Σπάρτης, κ. Βαγγέλης Βαλιώτης, δήλωσε: «Παρά τα προβλήματα που υπήρξαν στην πρώτη διοργάνωση, καταφέραμε και τα ξεπεράσαμε και ο αγώνας στέφθηκε με επιτυχία». Μεταξύ άλλων, συμπλήρωσε ότι «οφείλει ο Δ. Σπάρτης και η τοπική κοινωνία να στηρίξουν το  εγχείρημα. Εκτιμώ ότι θα έχουμε αυξημένη επισκεψιμότητα φέτος, κατά δύο με τρείς φορές μεγαλύτερη από πέρυσι. Εκτιμώ ότι ο δεύτερος αγώνας θα είναι ποιοτικότερος. Πρέπει να συνδυαστεί η αναβάθμιση της διοργάνωσης και με τις υποδομές που θα υλοποιηθούν στην περιοχή».

Τόνισε για ακόμα μία φορά ότι, το Spartan Race αποτελεί ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός, μία επένδυση στον αθλητισμό και τον πολιτισμό, που αναδεικνύει την ιστορία και τη φυσική ομορφιά της Σπάρτης σε όλο τον κόσμο. Οι διοργανωτές με τη σειρά τους αναφέρθηκαν στη Σπάρτη, στον τόπο που ενέπνευσε αυτόν τον αγώνα εμποδίων και αντοχής, που σε συνδυασμό με τα αρχαία μνημεία, τα ποτάμια και τα βουνά αποτελεί την απόλυτη, μαγική αυτή αθλητική εμπειρία.

Από την πλευρά του, ο ισχυρός άνδρας του “Spartan Race”, κ. Τζόι Ντε Σένα, δήλωσε ενθουσιασμένος με την παρουσία του στη Σπάρτη, αλλά και το γεγονός ότι εκπληρώθηκε το όραμά του που ήταν η διεξαγωγή του αγώνα στη «φυσική» της έδρα. «Αποτελεί πολύ μεγάλη τιμή που βρίσκομαι στη Σπάρτη. Ήθελα πολύ να έρθω εδώ, αγαπώ τα πάντα σε αυτό το μέρος. Η καταγωγή της οικογένειάς μου είναι από την Ιταλία, ωστόσο τώρα που επισκέφτηκα τη Σπάρτη, πιστεύω ότι είμαι περισσότερο Σπαρτιάτης» σημείωσε σε μια αναφορά-ύμνο για την πόλη ο κ. Ντε Σένα και πρόσθεσε: «Προσπαθούσα εδώ και 15 χρόνια να γίνει ο αγώνας στη Σπάρτη και δεν μπορώ να το πιστέψω ότι έγινε πράξη». Τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να υποστηρίξει η τοπική κοινωνία τη διοργάνωση, γιατί μόνο οφέλη θα έχει να αποκομίσει από αυτή». Απαντώντας σε ερώτηση για το έρεισμα της ίδρυσης του “Spartan Race”, ανέφερε: «Όταν συμμετείχα σε αγώνες δρόμου παλαιότερα, είχαν την ιδέα της δημιουργίας ενός αγώνα ιδιαίτερων απαιτήσεων που θα μπορούσε να λάβει μόνο το όνομα “Spartan Race”».

Ο εκπρόσωπος του “Spartan Race” στην Ευρώπη, κ. Γκέοργκ Χόχεγγερ, επεσήμανε ότι «σχεδιάζεται ένα νέο event που θα φέρει κόσμο στη Σπάρτη», ενώ αποκάλυψε ότι για να συμμετάσχει κάποιος στον αγώνα της Σπάρτης πρέπει να εξασφαλίσει πρόκριση, λαμβάνοντας μέρος σε ειδική διαδρομή. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «η περυσινή διοργάνωση είχε πολύ καλό επίπεδο, παρά το μικρό διάστημα που είχαμε στη διάθεσή μας για προετοιμασία», ενώ πρόσθεσε ότι στόχος είναι «να σεβαστούμε την ιστορία της Σπάρτης, αλλά και να τη συνδυάσουμε με την ιστορία της πόλης».

Ο διευθύνων σύμβουλός της εν Ελλάδι εκπροσώπου εταιρείας του “Spartan Race”, “Taf Sports Marketing”, κ. Κωνσταντίνος Ντέρης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «όλα όσα σχεδιάσαμε, έγιναν πράξη μέσα σε δύο χρόνια». Ο κ. Ντέρης αποκάλυψε, επίσης, ότι σε συνεργασία με τον Τζόι Ντε Σένα, υπάρχουν σκέψεις για δημιουργία μουσείου “Spartan Race” στη Σπάρτη, καθώς και την κατασκευή ενός κάμπ όπου θα προπονούνται   αθλητές από όλον τον κόσμο.

Ο υπεύθυνος διοργάνωσης του "Spartan Race", κ. Χρήστος Χριστόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του «Λακωνικού Τύπου», επεσήμανε ότι παρουσιάστηκαν προβλήματα στην πρώτη διοργάνωση, καθώς ο σχεδιασμός της διαδρομής άλλαξε αρκετές φορές, ωστόσο χάρη στην προσπάθεια όλων, τα όποια «αγκάθια» ξεπεράστηκαν.

Ιδιαιτερότητα του φετινού αγώνα της Σπάρτης αποτελεί η διοργάνωση -για πρώτη φορά- του παγκόσμιου πρωταθλήματος “Trifecta”, όπου θα υπάρχει όριο συμμετοχής 3.000 αθλητών. Παράλληλα, θα χαραχτούν νέες διαδρομές για τους αγώνες του 2018, με στόχο να προβληθούν και άλλα σημεία ενδιαφέροντος της περιοχής, αλλά και να προσφερθούν εντονότερες συγκινήσεις και προκλήσεις στους συμμετέχοντες. Σε κάθε περίπτωση, η διαδρομή θα είναι διαφορετική συγκριτικά με την περυσινή, ενώ ο βαθμός δυσκολίας του αγώνα θα είναι αυξημένος. Παράλληλα, πρωτοτυπία της φετινής διοργάνωσης είναι ότι θα περιλαμβάνει και αγώνα για παιδιά, το “Spartan Race Kids”.

Όπως αναφέρθηκε, επίσης, ο φετινός αγώνας θα προβληθεί live μέσω Facebook σε 42 χώρες του κόσμου.

Εξάλλου, θετικά εξέλαβε ο Τζ. Ντε Σένα την πρόταση του δημάρχου Ευ. Βαλιώτη για τη δημιουργία ομάδας Σπαρτιατών αθλητών που θα συμμετάσχουν σε διοργανώσεις του “Spartan Race” ανά τον κόσμο. «Θα το λάτρευα να υπήρχε μια ομάδα από τη Σπάρτη, να τους γύμναζα και να τους βοηθούσα. Στο χέρι σας είναι να κάνετε τη σχετική πρόταση…» υπογράμμισε ο ιδρυτής του “Spartan Race”.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε από τον δήμαρχο Σπάρτης και τους διοργανωτές στο πρόσωπο του αντιδημάρχου Χρήστου Τ. Πλειώτα, ο οποίος με ανεξάντλητες δυνάμεις ήταν κυριολεκτικά η «ψυχή» του 1ου “Spartan Race”, φροντίζοντας ώστε τα πάντα να βρίσκονται στην εντέλεια. «Πρέπει να συγκεντρωθούν όλοι όσοι επιθυμούν και να βοηθήσουν. Στόχος είναι ο 2ος αγώνας να είναι επικότερος από τον πρώτο» επεσήμανε ο κ. Πλειώτας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο δήμαρχος, Ευ. Βαλιώτης, προσέφερε ένα αγαλματίδιο του βασιλιά Λεωνίδα στον Τζόι Ντε Σένα.

Η πρώτη διοργάνωση
Στο 1ο “Spartan Race” της Σπάρτη, ο αριθμός των συμμετοχών άγγιξαν τελικά τις 1.700, με αθλητές προερχόμενους από την Ελλάδα και κάθε «γωνιά» του κόσμου. Αρκετοί ήταν και οι Σπαρτιάτες και Λάκωνες που δεν έχασαν την ευκαιρία να αναμετρηθούν με τον ίδιο τους τον εαυτό σε ένα δύσκολο αγώνα, που απαιτούσε υπέρβαση των σωματικών και ψυχικών δυνατοτήτων.

Η διαδρομή όλων των αγώνων (Beast, Super, Sprint) εντυπωσιακή, με εκκίνηση από τους «πρόποδες» της Αρχαίας Σπάρτης, διέλευση κατά μήκος της όχθης και της κοίτης του ποταμού Ευρώτα, ανάβαση σε υψόμετρα του Πάρνωνα και τερματισμός πλησίον του Δημοτικού Σταδίου Σπάρτης. Τα εμπόδια που κλήθηκαν να ξεπεράσουν οι αθλητές παρουσίαζαν μεγάλο βαθμό δυσκολίας: Στίβος μάχης, αναρρίχηση, υπερπήδηση φραχτών, ισορροπία και πολλά άλλα. Οι αθλητές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και καταχειροκροτήθηκαν από το σπαρτιατικό (και όχι μόνο) κοινό που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και βοήθησε με τη σειρά του στην επιτυχία του αγώνα.

Κάμποσοι ήταν και οι ξένοι επισκέπτες που βρέθηκαν στη λακωνική πρωτεύουσα τις προηγούμενες ημέρες, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τη σημαντική στήριξη της τοπικής αγοράς, ενώ τα τουριστικά καταλύματα παρουσίασαν πληρότητα ακόμα και σε ποσοστό 100%.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος