Μια μεγάλη γιορτή ο Μαραθώνιος Ναυπλίου

Mayfair_Club

Από 1 έως 4 Μαρτίου

Πέμπτη, 22 Φεβρουάριος 2018 14:37 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μια μεγάλη γιορτή ο Μαραθώνιος Ναυπλίου

Η επίσημη Συνέντευξη Τύπου παρουσίασης των χορηγών, των συνεργασιών, των παράλληλων πολιτιστικών προγραμμάτων και άλλων πρωτοβουλιών που θα λάβουν χώρα από την Πέμπτη 1 Μαρτίου μέχρι και την Κυριακή 4 Μαρτίου στο πλαίσιο του Μαραθωνίου Ναυπλίου, πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Το «παρών» έδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τ. Χειβιδόπουλος, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κ. Παναγόπουλος, το μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ και αντιπρόεδρος της Ο.Ε. Γιάννης Μπόλλας, καθώς και οι αθλητές Μάγδα Γαζέα και Γρηγόρης Σκουλαρίκης. Οικοδεσπότης της βραδιάς ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου και Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος.
   
Ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Ι. Κωστούρος, αφού ευχαρίστησε την Μαριάννα Βαρδινογιάννη για την συνεργασία του Μαραθωνίου Ναυπλίου με τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και την στήριξη του κοινωνικού έργου της, τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Κώστα Παναγόπουλο, τους παρευρισκόμενους αθλητές και τους χορηγούς, έκανε εκτενή αναφορά στην παρουσία της Σ. Σ. Ευελπίδων στο Ναύπλιο με αφορμή των εορτασμό των 190 χρόνων από την ίδρυση της και τις εκδηλώσεις που θα γίνουν παράλληλα με συμμετοχή στον Μαραθώνιο δρόμο και στην Λαμπαδηδρομία.
 
Έκανε σύντομο απολογισμό των 4 προηγούμενων ετών, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία και τη συνεργασία όλων των φορέων του Δήμου για τη διοργάνωση, για να καταλήξει: «Ο Μαραθώνιος Ναυπλίου αποτελεί μία ακόμα διοργάνωση στο “Ναύπλιο 365 ημέρες” που εκτός από αθλητική χροιά διαθέτει επίσης κοινωνικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό, τουριστικό και ιστορικό χαρακτήρα γι’ αυτό και πρέπει να είμαστε όλοι στο Ναύπλιο στη μεγάλη γιορτή στις 4 Μαρτίου του 2018».

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Τάσος Χειβιδόπουλος, αναφέρθηκε στην συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην διοργάνωση του 5ου Μαραθωνίου Ναυπλίου επαναλαμβάνοντας την δέσμευση της Περιφέρειας να είναι συνδιοργανωτής στην μεγαλύτερη διοργάνωση που γίνεται στην Αργολίδα και την Πελοπόννησο, τον Μαραθώνιο Ναυπλίου. Δεν παρέλειψε να τονίσει τα οφέλη που προκύπτουν από μια τέτοια διοργάνωση για τον νομό και την ευρύτερη Περιφέρεια. Τόνισε δε την πίστη της περιφέρειας ότι ο Μαραθώνιος του Ναυπλίου αποτελεί πια θεσμό για τα αθλητικά δρώμενα της Αργολίδας, της Πελοποννήσου, της Ελλάδας αλλά και προορισμός τουριστικός.
Την εξαιρετική εικόνα που έχουν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα του Μαραθώνιου του Ναυπλίου τόνισε  ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την τιμητική πρόσκληση και τη βράβευσή του.
 
Οι δράσεις της Ο.Ε. που θα πλαισιώσουν το Μαραθώνιο Ναυπλίου είναι οι εξής:
• Η συνεργασία με τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και το μήνυμα «Γίνε Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών, γιατί η νίκη στον αγώνα ενός ανθρώπου για ζωή μπορεί να είσαι μόνον εσύ!».
• Οι εκδηλώσεις που θα γίνουν με την τιμητική παρουσία της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.
• Το πρόγραμμα ανακύκλωσης goECO που γίνεται σε συνεργασία με την «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο».
• Τα παράλληλα προγράμματα επισκέψεων σε Αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία με τη συνεργασία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Αργολίδας, το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard και την Δ/νση πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας.
• Το Εορταστικό - Μουσικό πρόγραμμα σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο που κορυφώνεται με την Μαραθώνια Νύχτα Εκπτώσεων το Σάββατο 3/04/18.
• Τον δωρεάν Καρδιολογικό Έλεγχο που θα γίνει με την ευγενική προσφορά του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος