Η πανίσχυρη Κόντα επόμενη αντίπαλος της Μ. Σάκκαρη στο Γουίμπλεντον

Πέμπτη, 06 Ιούλιος 2017 13:15 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η πανίσχυρη Κόντα επόμενη αντίπαλος της Μ. Σάκκαρη στο Γουίμπλεντον

Η Μαρία Σάκκαρη θα βρει απέναντί της μία από τις πιο δυνατές τενίστριες του κόσμου, στον 3ο γύρο του Γουίμπλεντον, την Τζοάνα Κόντα.

Η Βρετανίδα, που αποτελεί το νο7 στην παγκόσμια κατάταξη, επικράτησε με 7-6 (4), 4-6, 10-8 της Κροάτισας Ντόνα Βέκιτς στον 2ο γύρο και πήρε κι αυτό την πρόκριση για πρώτη φορά στην καριέρα της σε τόσο προχωρημένη φάση του συγκεκριμένου grand slam.

Η 26χρονη Κόντα γεννήθηκε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, ωστόσο από το 2012 έχει λάβει τη βρετανική υπηκοότητα. Ασχολείται επαγγελματικά με το τένις από το 2008, όταν και κέρδισε τον πρώτο ITF τίτλο στη Βοσνία, λίγο πριν από τα 17α γενέθλιά της.

Το 2012 κι αφού άρχισε να εκπροσωπεί τα βρετανικά χρώματα, έλαβε wildcard για το Γουίμπλεντον, το πρώτο της grand slam. Αποκλείστηκε από τον 1ο γύρο, αλλά συνέχισε την ανοδική πορεία. Το 2015 επικράτησε στο αμερικανικό όπεν της Γκάρμπινιε Μουγκουρούθα (νο9) σε 3:23 ώρες (το πιο χρονοβόρο παιχνίδι του US Open από το 1970) και της Άντρεα Πέτκοβιτς (νο18), φτάνοντας τις 16 σερί νίκες, μέχρι να αποκλειστεί από στη φάση των 16 από την Πέτρα Κβίτοβα. Η νίκη αυτήν την έφερε στο top-50 και το 2016 άρχισε με μία εκπληκτική πορεία μέχρι τα ημιτελικά του αυστραλιανού όπεν, όπου απέκλεισε στον 1ο γύρο το νο8 της κατάταξης, Βένους Γουίλιαμ και στον 4ο γύρο το νο21, Εκατερίνα Μακάροβα. Στα ημιτελικά ηττήθηκε από την Αντζελίκ Κέρμπερ, ωστόσο έγινε η πρώτη Βρετανίδα που έφτασε μέχρι αυτήν τη φάση σε grand slam στο μονό τα τελευταία 32 χρόνια.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες την ίδια χρονιά έφτασε στα προημιτελικά επικρατώντας της Ρωσίδας Σβετλάνα Κουζνέτσοβα, αλλά αποκλείστηκε ξανά από την Κέρμπερ, το νυν νο1 στον κόσμο.

Πηγή: sport24.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti