Εικονικοί προϋπολογισμοί

Πέμπτη, 20 Δεκέμβριος 2018 20:01 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Η χώρα πορεύεται πάντα μέσα σε μια εικονική πραγματικότητα που την περιγράφουν τα φθηνά λογίδρια των πολιτικών και όχι οι όποιες πράξεις τους. Σε μια τέτοια χώρα φαντάζει φυσιολογικό, κάθε χρόνο να είναι εικονικός και ο προϋπολογισμός της.
Οι τελευταίοι τέσσερις προϋπολογισμοί αυτής της κυβέρνησης δεν εφαρμόστηκαν ποτέ. Ακόμη και τα θηριώδη πλεονάσματα που αφαιρούν από την οικονομία της χώρας οξυγόνο, δεν τα είχαν ποτέ προβλέψει, αιφνιδιάστηκαν και οι ίδιοι.
Ο τωρινός προϋπολογισμός είναι επίσης εικονικός. "Στήθηκε" για να ενισχύσει την ψευδή επιχειρηματολογία ότι δήθεν έχουμε περάσει σε κανονικότητα, σε ανάπτυξη, σε μεταμνημονιακή εποχή. Κανένας, μα ούτε και οι ίδιοι, δεν πιστεύουν αυτά που λένε. Τα λένε γιατί μόνο διαμορφώνοντας πλασματικούς και εικονικούς κόσμους μπορούν να παρασύρουν υπέρ τους πολίτες στην κάλπη.
Ωστόσο, στην εικονική αυτή (λειτουργικά) χώρα ζουν κανονικοί άνθρωποι. Αυτοί οι κανονικοί άνθρωποι λοιπόν, ξέρουν την ωμη αλήθεια με έναν απλό τρόπο: Βάζοντας το χέρι στις τσέπες τους.
Επτά στους δέκα Έλληνες λοιπόν, (72%) πιστεύουν ότι η χώρα βρίσκεται σε οικονομική ύφεση. Επιπλέον, το 72% των ερωτώμενων αμφιβάλουν ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να βγει από την οικονομική κρίση μέσα
Μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών, η Ελλάδα εξακολουθεί να καταλαμβάνει την πρώτη θέση αναφορικά με την εργασιακή ανασφάλεια, τρεις στους δέκα Έλληνες ανησυχούν για την εργασία τους (32%), ενώ ακολουθούν οι ανησυχίες για την οικονομία (28%), η προσωπική υγεία (26%) και τα χρέη/οφειλές του νοικοκυριού (23%).
Ωραίοι οι εικονικοί προϋπολογισμοί αλλά υπάρχει και η σκληρή αλήθεια των αριθμών. Και αυτή θα μετρήσει στην κάλπη. Ο ΣΥΡΙΖΑ το ξέρει και τι κάνει; Απευθύνεται στο 25-30% απλώς για να μετριάσει την επερχόμενη ήττα του και να μπλοκάρει τις μετέπειτα εξελίξεις. Ένας πολιτικός κόσμος "αγγελικά" πλασμένος σε μια αδιόρθωτη χώρα που επιτρέπει χωρίς δυσφορία όλα τα παραπάνω.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα