Έψαξαν να βρουν τρόπο να την δικάσουν...

Πέμπτη, 29 Νοέμβριος 2018 19:52 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Με μια ανυπόστατη νομική κατασκευή έχει φυλακιστεί η 53χρονη καθαρίστρια στην οποία επεβλήθη ποινή 10 ετών γιατί εργάστηκε επί 22 χρόνια στο Δημόσιο έχοντας παραποιήσει το απολυτήριο του Δημοτικού (αντί για Πέμπτη τάξη το εμφάνισε ως απολυτήριο της Έκτης).
Νομικοί με τους οποίους μίλησα, μιλούν για κόλαφο του Δικαστικού συστήματος αφού:
1. Το αδίκημα της πλαστογραφίας έχει παραγραφεί.
2. Και το αδίκημα της απάτης επίσης έχει παραγραφεί..
Αυτό σημαίνει ότι η καθαρίστρια δεν έπρεπε ούτε να δικαστεί μα ούτε και να ασκηθεί εναντίον της οποιαδήποτε δίωξη.
Η Δικαιοσύνη ωστόσο προχώρησε σε μια ανύπαρκτη νομική κατασκευή: Θεώρησε ότι κάθε φορά που πληρωνόταν διέπραττε το αδίκημα ης απάτης "γιατί δεν αποκάλυπτε η ίδια ότι πληρωνόταν χωρίς να έχει το αντίστοιχο πτυχίο". Όμως είναι απολύτως κατοχυρωμένο το δικαίωμα της ΜΗ αυτοενοχοποίησης (Στρασβούργο - Ανθρώπινα Δικαιώματα, Άρειος Πάγος), συνεπώς ΔΕΝ ΙΧΥΕΙ ότι διέπραττε διαχρονικά την απάτη. Διεπράχθη ΜΙΑ ΦΟΡΑ το 1996 όταν έγινε πρόσληψη της. Με βάση αυτή τη χρονιά τα αδικήματα έχουν ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ.
Τέλος οι ίδιοι νομικοί κύκλοι θεωρούν ότι:
α) Είναι νομικά έωλη η αξίωση επιστροφής χρημάτων γιατί η εργασία από την καθαρίστρια γινόταν και δεν υπάρχει βλάβη Δημοσίου.
β) Η ποινή των 10 ετών δεν στηρίζεται στην ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ που επιβάλλει το Σύνταγμα (κάθε ποινή να είναι αντίστοιχη της πράξης...).
Πέραν της πλαστογραφίας, υπάρχει ηθικό θέμα πάντως από την πλευρά της καθαρίστριας και είναι τούτο: Με τέτοιο τρόπο πήρε τη θέση μιας άλλης που είχε τα τυπικά προσόντα.
(ΥΓ: Ούτε ένα ΜΜΕ και φυσικά ούτε ένας πολιτικός δεν περιέγραψε την παραπάνω αλήθεια: Τελικά σε αυτή τη χώρα κανείς δεν κάνει σωστά τη δουλειά του).

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti