Το φιάσκο με την Energa

Τρίτη, 28 Αύγουστος 2018 20:50 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Μείζον θέμα των ημερών η αποφυλάκιση του επιχειρηματία Φλώρου της Energa. Κόμματα, πολιτικοί και κυρίως ο Τύπος του επιτίθενται σκληρά μιλώντας για "χαριστική πράξη" και άλλα - προσέξτε τη λέξη που βάζω - ΨΕΥΔΗ.
Δείτε τι πραγματικά έχει συμβεί: Η εταιρεία Energa ζητούσε από το Δημόσιο να συμψηφιστούν οι οφειλές της προς αυτό με χρήματα που το Δημόσιο της χρωστούσε και τα οποία ήσαν μάλιστα και περισσότερα. Τι έκανε το Δημόσιο; Κατάσχεσε δεκάδες εκατομμύρια από όλους τους λογαριασμούς της εταιρείας, εξακολουθώντας να μην πληρώνει ούτε ένα ευρώ από όσα χρωστούσε στην εταιρεία!
Τότε η Energa αποφάσισε να ανοίξει λογαριασμούς εκτός Ελλάδος. Και που κατέληξε αυτό; Να πάει φυλακή ο Φλώρος ως καταχραστής των ποσών που υπήρχαν στους εκτός Ελλάδος λογαριασμούς.
Ο ίδιος ο Φλώρος δημοσίως είπε πριν δυο ημέρες:
«Τα χρήματα είναι στο σύνολό τους κατατεθειμένα σε δεσμευμένους, με απόφαση των αρχών, εταιρικούς -και όχι ατομικούς μου- τραπεζικούς λογαριασμούς.
Οι διάφορες δηλώσεις περί χρημάτων που «έκαναν φτερά» κλπ. είναι αποτέλεσμα είτε πλήρους άγνοιας της υποθέσεως είτε εσκεμμένης διαστρέβλωσης της αλήθειας, ιδίως δε μετά την έκδοση της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών (1115/2017) που διέταξε ήδη από τον Μάρτιο του έτους 2017 την απόδοση των χρημάτων αυτών σε Δημόσιο και Δήμους, τα οποία είναι στην κατοχή των Τραπεζών.
Καθόσον αφορά το πρόσωπό μου, δεν οφείλω ούτε ένα Ευρώ στο Δημόσιο και τους Δήμους...»
Δείτε την όλη εικόνα: Πώς χωρίς να έχεις κλέψει ούτε ένα ευρώ, ΜΜΕ και πολιτικοί να σε περιγράφουν σαν έναν άνθρωπο που πρέπει να σαπίσεις στην φυλακή. Πολιτικοί και δημοσιογράφοι σε απόλυτη ανεπάρκεια.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti