Η μοναδική αιτία που μας καταστρέφει

Τετάρτη, 25 Ιούλιος 2018 19:28 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Τίποτα δεν λειτουργεί στην Ελλάδα. Η βιβλική καταστροφή στο Μάτι Αττικής περιγράφει μια χώρα εντελώς τριτοκοσμική χωρίς αρχή και τέλος.
Είναι η ίδια ακριβώς χώρα που το 2007 με κυβέρνηση ΝΔ είχε στην Ηλεία 49 νεκρούς από πυρκαγιές. Και τότε διαπιστώθηκε η γενική παραλυσία κράτους και πολιτικού συστήματος, αλλά αυτό κανέναν δεν συνέτισε. Τώρα ερχόμαστε να "πετύχουμε" ένα ακόμα νέο ρεκόρ. Πάμε για πάνω από 100 νεκρούς από φωτιά.
Το 2007 έγραφα με πάθος ότι οι τότε φονικές πυρκαγιές αποδείκνυαν την κατάρρευση του κομματικού - πελατειακού κράτους που είχε δώσει νόμιμες άδειες σε παράνομα σπίτια, ή παράνομα σπίτια που κρατικοί υπάλληλοι "δεν έβλεπαν", υπηρεσίες χωρίς εξοπλισμό, ανύπαρκτα σχέδια αντιμετώπισης καταστροφώνπου ποτέ δεν εφαρμόζουν, ανεύθυνες υπηρεσίες με ανεύθυνους προϊσταμένους κ.ο.κ.
Δεν είναι λίγοι οι αναγνώστες που με προτρέπουν να μην μιλώ για το κομματικό - πελατειακό κράτος γιατί επαναλαμβάνομαι "και αυτό είναι τελικά κουραστικό". Όμως γιατί επιμένω; Γιατί είναι Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΙΤΙΑ που μας καταστρέφει.
Αυτό το καταχρηστικό μοντέλο που μόνο στην Ελλάδα απαντάται, έχει δημιουργήσει πολιτικούς χωρίς ποτέ σχέδιο (μόνο ρουσφετολογικές πρακτικές επαρκούν για να επανεκλέγονται), πολίτες αποχαυνωμένους που δεν βλέπουν τελικά κανένα κακό στο να βολεύονται για τις ψιλοπαρανομίες τους και προσληψούλες για τα παιδιά τους.
Και φυσικά ένα χαοτικό κράτος με δημόσιους υπαλλήλους είτε ανίκανους, είτε αδιάφορους, είτε εκβιαστές, είτε αφοπλισμένους (γιατί υπάρχουν και σπουδαίοι κρατικοί υπάλληλοι κάπου ξεχασμένοι - πρέπει να είσαι του εκάστοτε κόμματος που κυβερνά).
Μην το κουράζετε: Αυτό καταστρέφει την χώρα από το 1981 και μετά: Το πελατειακό - κομματικό κράτος του πράσινου, μπλε και ροζ ΠΑΣΟΚ. Αυτοί ευθύνονται για κάθε απώλεια ζωής και το 2007 και τώρα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος