Μη έχοντας τίποτε να πουν για το σήμερα

Τρίτη, 05 Ιούνιος 2018 20:22 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Υπάρχει η αμείλικτη πραγματικότητα των αριθμών: Ο εμφύλιος τελείωσε στην Ελλάδα πριν 70 χρόνια. Και το αστυνομικό κράτος το 1981, με τη νίκη του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή πριν 37 χρόνια.
Οι διαχωριστικές γραμμές αριστερός - δεξιός απονευρώθηκαν εντελώς μιας και η Κεντροαριστερά (ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ) κυβερνά από τότε για 29 χρόνια ενώ η Κεντροδεξιά μόλις 10 (μαζί με τις συγκυβερνήσεις).
Τα παραπάνω σημαίνουν ότι η Κεντροαριστερά που στην ουσία κυβερνά τον τόπο σχεδόν συνεχώς από το 1981 και μετά, δεν μπορεί να καταγγέλλει τη δύστυχη Δεξιά ότι πάντα ευθύνεται για όλα, ακόμα και για το σήμερα.
Ενώ λοιπόν στην εξουσία είναι - να το γράψω; - αυτή η "Αριστερά" για 4ο χρόνο, συνεχώς ανατρέχει στον 20ο αιώνα να μας θυμίζει τι είναι η Δεξιά. Έτσι έσπευσε να μνημονεύσει τους Κοτζαμάνη - Εμμανουηλίδη που είχαν δολοφονήσει τον Γρηγόρη Λαμπράκη το 1963, δηλαδή μια χρονιά που ούτε ο κ. Τσίπρας (1974) ούτε ο κ. Μητσοτάκης (1968), είχαν γεννηθεί.
Πρέπει να είναι κανείς πολύ απελπισμένος για να θυμάται τα του περασμένου αιώνα και ενώ κυβερνά ήδη 4 χρόνια. Ακόμα πιο απελπισμένος να καταγγέλλει μια Δεξιά που δεν υπάρχει πια, αφού όλα έχουν αλλάξει στην ελληνική κοινωνία από το 1981 και μετά.
(Επί 37 χρόνια, υπάρχει μόνο το πράσινο, μπλε, κόκκινο ΠΑΣΟΚ, κάθε φορά που κυβερνά. Λεηλασία του κράτους, άκρατος κομματισμός, αναξιοκρατία, κανένα σχέδιο).
Κάθε φορά που μιλούν για το παρελθόν λοιπόν, να ξέρετε πολύ απλά ότι το κάνουν γιατί δεν έχουν να πουν τίποτε για το παρόν, αν και κυβερνούν. Πραγματικά σε απελπισία.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος