Χειρότερη η εποπτεία μετά τα μνημόνια

Δευτέρα, 07 Μάιος 2018 20:07 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Η κυβέρνηση δεν θα επιτύχει την "κατάργηση" των μνημονίων στις 21 Αυγούστου. Σήμερα από τα 88 προαπαιτούμενα της τελευταίας αξιολόγησης, έχουν ολοκληρωθεί τα... 5 (!), φαίνεται ότι θα ολοκληρωθούν άλλα 12, ενώ 71 δεν θα ολοκληρωθούν μέχρι την εν λόγω ημερομηνία.
Το τι θα συμβεί είναι απλό. Θα έχουμε σιωπηρή παράταση του μνημονίου, για να περατωθούν οι εκκρεμότητες, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Οι δανειστές έχουν αντιληφθεί ότι η κυβέρνηση αδημονεί μετά τις φιέστες της δήθεν κατάργησης των μνημονίων να πάρει τα κλειδιά του χρηματοκιβωτίου της χώρας και, κατά τα συνήθη, να αρχίσει να προσλαμβλανει και να μοιράζει ότι και όπου μπορεί.
Εδώ οι δανειστές ετοιμάζουν δυο σκληρές ασφαλιστικές δικλείδες:
- Η ΠΡΩΤΗ είναι ρήτρες για κάθε μνημονιακό μέτρο που αυτή ή μια μελλοντική κυβέρνηση θα ακυρώσει. Μάλιστα, η ρήτρα θα είναι οικονομική και πολλαπλάσια του μέτρου που θα ακυρώνεται (άρα δεν θα συμφέρει).
- Η ΔΕΥΤΕΡΗ θα έχει να κάνει με το χρέος. Οι μειώσεις που θα συμφωνούνται δεν θα ισχύουν, αν η κυβέρνηση "σκορπά" χρήμα.
Τι σημαίνουν τα παραπάνω; Ότι η επιτροπεία που θα έλθει μετά τα μνημόνια θα είναι χειρότερη πολύ πιο σκληρή, με τους δανειστές να είναι απολύτως καλυμμένοι αν συνυπολογίσουμε ότι πέραν της ρήτρας και της ελάφρυνσης του δανείου μας έχουν και ως εγγύηση το σύνολο της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια.
Πιστέψτε με, οι δανειστές; δεν ανησυχούν καθόλου, για το πως θα χειριστούν τις κυβερνήσεις στην Ελλάδα. Τις έχουν "δεμένες", μας έχουν μάθει τόσο καλά πια.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος