Οι Τούρκοι θέλουν την ΘΡΑΚΗ για να μην χάσουν την ΠΟΛΗ

Τετάρτη, 25 Απρίλιος 2018 22:03 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ότι κάνει ο κ. Ενρτογάν παλαβό ή πονηρό είναι γιατί τα τελευταία χρόνια βλέπει συνέχεια τον ίδιο εφιάλτη «να χάνει την Κωνσταντινούπολη».
Πλησιάζει μάλιστα η φετινή επέτειος της άλωσης και λόγω της προεκλογικής περιόδου ετοιμάζεται για νέες φιέστες στα τείχη, στην Αγία Σοφιά.
Πιθανόν φέτος να καλέσει και Ρώσους τουρίστες για να δουν το υπερθέαμα με σκοπό να υπερκεράσει- ξορκίσει το κακό του όνειρο.
Το επαναλαμβάνουμε «το προφητευόμενον φυγείν αδύνατον»
«Οι Τούρκοι θέλουν την ΘΡΑΚΗ για να μην χάσουν την ΠΟΛΗ»
«και στο Βυζάντιο την ΠΟΛΗ την προστάτευε η ΘΡΑΚΗ»
Σοφή κουβέντα από σοφό άνδρα- γέροντα που μόλις μας την ανακοίνωσε ανατριχιάσαμε.
Τι εστί η ΘΡΑΚΗ; Πάρα πολλά για πολλούς.
Όμως για την Τουρκία η Θράκη (Δυτική και Ανατολική) είναι ο ομφάλιος λώρος της με την ΕΥΡΩΠΗ.
Έτσι και την «απωλέσει» χάνει αυτομάτως την ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ και φυσικά τα ΣΤΕΝΑ.
Όποιος κατέγινε με την ιστορία κατανόησε την αξιακή γεωστρατηγική θέση αυτής της στενής λωρίδας γης που λέγεται Θρακική γη.
Σήμερα η Θράκη ταυτίζεται με τις διαδρομές των ενεργειακών αγωγών προς την Ευρώπη με ότι αυτό σημαίνει για να αναδειχθεί η γη αυτή στο μέγιστο επίπεδο χάραξης γεωπολιτικών θέσεων και σχηματισμού όψιμων συμμαχιών.
Δεν θα μπορούσε η αιματοβαμμένη και αγιοτόκος ΘΡΑΚΙΚΗ ΓΗ να μην παίξει σημαντικό ρόλο στα σημερινά δρώμενα.
Και ήδη παίζει διότι οι εξελίξεις που θα επιφέρουν παγκόσμιες ανατροπές ξεκίνησαν από αυτήν δίχως να το έχουμε κατανοήσει.
«Από εκεί θα αρχίσει, από την Θράκη!». 
Ο λόγος αυτός του Αγίου Παϊσίου σφραγίστηκε άνωθεν από το 1990 και σήμερα βιώνεται.
Ο Άγιος Παΐσιος δεν επιβεβαιώθηκε μόνο όσο αφορά το διπλωματικό επεισόδιο της Θράκης που ξεκίνησε με την διαφυγή των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών μετά το καλοκαιρινό πραξικόπημα το 2016 και αποκορυφώνεται με την απαγωγή των δυο στρατιωτικών μας που η λύση στο πρόβλημα τους καθυστερεί λόγω των πρόσφατων τουρκικών εκλογών.
Ο Όσιος Παΐσιος επιβεβαιώνεται και στις λεπτομέρειες αυτή της μαρτυρίας του. 
ΠΑΝΑΓΟΥΔΑ 1990 
«Μου λέει ο γέροντας “θα σου πω… Εγώ μου λέει δεν θα το δω, εσύ θα το δεις. Θα γίνει επί των ημερών σου! Εσύ θα το ζήσεις το γεγονός αυτό… Το πρόβλημα θα αρχίσει από την Θράκη. Θα είναι ένα διπλωματικό επεισόδιο το οποίο δεν θα μπορεί να λυθεί. Τότε όμως οι δήθεν «φίλοι» μας θα βοηθήσουν την Ελλάδα μας αλλά στην ουσία αυτοί θα έχουν το μυαλό τους στα Δαρδανέλια και στην Ευρωπαϊκή Τουρκία». Από εκεί θα αρχίσει, από την Θράκη!». Τον ρωτάω «εμείς θα λάβουμε μέρος σε ό,τι γίνει;» 
«Όχι!», μου λέει. «Εμείς θα φτάσουμε μέχρι το σημείο της γενικής επιστράτευσης. Χάρην των μικρών των παιδιών, των μοναχών και άλλων που προσεύχονται ο Θεός θα μας λυπηθεί και δεν θα μας αφήσει να λάβουμε μέρος στον πόλεμο που θα γίνει. Θα την πατήσουν αυτοί οι δήθεν «φίλοι» μας και οι άλλοι…»»ΔΗΜΟΣΙΕΎΘΗΚΕ στις  23 Σεπτεμβρίου 2012 ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΗΓΓΙΚΕΝ 
Τα θυμηθήκαμε όλα αυτά, όχι γιατί τα βιώνουμε καθημερινά στο πετσί μας με την άδικη αιχμαλωσία και απαγωγή των δυο στρατιωτικών μας.
Αλλά κυρίως γιατί σοφές κουβέντες από ένα ευλαβή γέροντα λευίτη που σηκώνει ικετευτικά τα χέρια του σε ακριτικό νησί ήρθαν εις γνώση μας προς επίρρωση των παραπάνω.
-οι εκλογές στην Τουρκία επισπεύσθηκαν από Οικονομία ΘΕΟΥ για να μαζευτούν τα πράγματα και να μην πλατειάζουν ώστε να δούμε και το τέλος.
-τον τελευταίο λόγο σε όλα τον έχει ο ΘΕΟΣ.
-είμαστε στον προθάλαμο του πολέμου.
-ένα τυχαίο γεγονός θα είναι η ανάφλεξη και μετά θα γίνουν όλα.
-μια ευθεία γραμμή από το νησί Ανθρωποφάς προχωράει βόρεια κοντά στην Λαδοξέρα. Για αυτό λυσσάνε οι Τούρκοι οι οποίοι θέλουν να φτάσουν στον 25ο Μεσημβρινό και έτσι να ελέγχουν όλη την ΑΟΖ μέχρι και την Κύπρο η οποία θα δεχτεί και τις προκλήσεις τους.
• Με όλα αυτά που γίνονται (προκλήσεις Τούρκων) δεν μας ζυγίζουν μόνο αυτοί αλλά και όλοι οι άλλοι, και θέλουν να δουν μέχρι που θα φτάσουμε, πότε θα αντιδράσουμε και πως.
• «Οι Τούρκοι θέλουν την ΘΡΑΚΗ για να μην χάσουν την ΠΟΛΗ».
• « και στο Βυζάντιο την ΠΟΛΗ την προστάτευε η ΘΡΑΚΗ»
• Θα απελευθερωθούν τα ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ στην Κύπρο, στην ΠΟΛΗ αλλά και τα νοητά τέτοιαστην Ελλάδα, όταν απελευθερωθούν πρώτα τα ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ του μυαλού μας από τον εγωισμό, την φιλαυτία και την αμετανοησία. Εμείς τι άλλο να συμπληρώσουμε; Μόνο το ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος