Η επίθεση του νέου «συνασπισμού των προθύμων»

και η επανάληψη του φιάσκου των όπλων μαζικής καταστροφής του Ιράκ

Τετάρτη, 18 Απρίλιος 2018 21:09 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Γράφει ο Ανδρέας Γ. Μπανούτσος, Ιδρυτής & Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΕΔΙΣΑ
Τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 14 Απριλίου ο νέος «συνασπισμός των προθύμων» αποτελούμενος αυτή τη φορά από τρία μόνο κράτη (ΗΠΑ-Μ.Βρετανία-Γαλλία) χτύπησε με 103 πυραύλους Τόμαχοκ χημικά εργαστήρια έρευνας, ανάπτυξης και κατασκευής χημικών όπλων (;) του καθεστώτος Άσαντ. Με ανακοινώσεις αμέσως μετά την ολοκλήρωση των επιθέσεων οι εκπρόσωποι των Υπουργείων Αμύνης υποστήριξαν ότι σημείωσαν καίριο πλήγμα στη δυνατότητα του καθεστώτος να χρησιμοποιήσει στο μέλλον χημικά όπλα κατά αμάχων.
... Τον Μάρτιο 2003 ο τότε «συνασπισμός των προθύμων» αποτελούμενος από ΗΠΑ, Μ. Βρετανία,Αυστραλία και Πολωνία χωρίς έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (είχε καταψηφίσει και η Γαλλία επί Προεδρίας Σιράκ) και κατά παραβίαση του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ και του Διεθνούς Δικαίου προχώρησαν σε εισβολή στο Ιράκ με αιτιολογία την κατοχή όπλων μαζικής καταστροφής από το καθεστώς Σ. Χουσεΐν, ισχυρισμός που όπως αποδείχθηκε ήταν ψευδής και λειτούργησε ως πρόσχημα για να δικαιολογήσει την εισβολή και κατοχή του Ιράκ. 15 χρόνια αργότερα ο νέος «συνασπισμός των προθύμων» ισχυρίστηκε ότι η επίθεση κατά του καθεστώτος πραγματοποιήθηκε για να προστατέψει αμάχους από την «βαναυσότητα» του καθεστώτος που σκοτώνει αμάχους κάνοντας χρήση χημικών όπλων.
Αφορμή για την επίθεση αποτέλεσε η καταγγελία από την αμφιλεγόμενη μη κυβερνητική οργάνωση «Λευκά Κράνη», ότι το Σάββατο 7/4 το καθεστώς Άσαντ προχώρησε σε επίθεση με χημικά όπλα κατά αμάχων στο προάστιο Ντούμα. Έχουμε μία επανάληψη του σκηνικού που στήθηκε το 2003 για να «νομιμοποιήσει» την εισβολή στο Ιράκ; Ο γράφων υποστηρίζει ότι το περιστατικό στη Ντούμα σύμφωνα με την κοινή λογική (τι λόγο είχε το καθεστώς Άσαντ να χτυπήσει με χημικά όπλα αμάχους τη στιγμή που με συμβατικά όπλα είχε εξοντώσει τους Ισλαμιστές αντάρτες στην Ανατολική Γούτα και τη Ντούμα;) και τα διαθέσιμα δεδομένα αποτελεί προβοκάτσια εκ μέρους των Ισλαμιστών ανταρτών προκειμένου να προκαλέσουν την επίθεση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους κατά του καθεστώτος Άσαντ.
Αυτό που έγινε στη Ντούμα αποτελεί προμνησία (déjà vu) αυτού που είχε προηγηθεί τον Απρίλιο 2017 στο Χαν Σειχούν και τον Αύγουστο 2013 στην Ανατολική Γούτα. Τι έγινε τον Αύγουστο του 2013;
Σύμφωνα με Δυτικά ΜΜΕ ο Άσαντ εξαπέλυσε επίθεση με χημικά όπλα κατά αμάχων. Ο τότε Πρόεδρος των ΗΠΑ Ομπάμα ήταν έτοιμος να διατάξει επέμβαση για την ανατροπή του καθεστώτος Άσαντ αλλά το μετάνιωσε και συμφώνησε με τον Ρώσο Πρόεδρο τον Σεπτέμβριο του 2013 να υποχρεωθεί ο Άσαντ να καταστρέψει το χημικό οπλοστάσιο που είχε.
Την επίβλεψη της διαδικασίας καταστροφής οπλοστασίου ανέλαβαν οι επιθεωρητές του Διακυβερνητικού Διεθνούς Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων, ο οποίος από το 1997 επιβλέπει την εφαρμογή της Διεθνούς Σύμβασης για τα Χημικά Όπλα. Αξίζει να αναφερθεί, ότι ο διάσημος Αμερικανός ερευνητής δημοσιογράφος Σέιμουρ Χερς (βραβευμένος με Πούλιτζερ) με άρθρο τον Δεκέμβριο του 2013 (Τίτλος άρθρου: «Τίνος Σαρίν;») ισχυρίστηκε παρουσιάζοντας στοιχεία ότι η επίθεση στη Γούτα ήταν προβοκάτσια Ισλαμιστών ανταρτών προκειμένου να προκαλέσουν επέμβαση των ΗΠΑ και να ανατρέψουν τον Άσαντ.
Ανέφερε μάλιστα ότι το Σαρίν το προμηθεύτηκαν οι Ισλαμιστές αντάρτες από τις Τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες το είχαν προμηθευτεί από τις αποθήκες χημικών όπλων που διέθετε το καθεστώςΚαντάφι και είχαν πέσει στα χέρια Ισλαμιστών της Λιβύης μετά την ανατροπή δικτάτορα τον Οκτώβριο του 2011. Τον Ιανουάριο του 2016 ο ΟΑΧΟ επιβεβαίωσε με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Οργανισμού ότι τα χημικά όπλα που διέθετε το καθεστώς Άσαντ είχαν καταστραφεί.
Στις 23 Μαρτίου 2018 σε έγγραφο του ΟΑΧΟ αναφέρεται ότι από επιθεωρήσεις στα χημικά εργαστήρια Barzah και Jamrayah που ολοκληρώθηκαν 22 Νοεμβρίου 2017 «δεν παρατηρήθηκαν δραστηριότητες μη συμβατές με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη Σύμβαση για τα Χημικά Όπλα»!!! Στις 14 Απριλίου 2018 όμως ο νέος «συνασπισμός των προθύμων» εξαπέλυσε πυραύλους κατά του χημικού εργαστηρίου Barzah με την αιτιολογία ότι σε αυτό ανέπτυσσε χημικά όπλα το καθεστώς Άσαντ!
Σύμφωνα λοιπόν με όλες τις ενδείξεις, η «χειρουργική» επίθεση με Τόμαχοκ κατά της Συρίας το περασμένο Σάββατο πέρα από το γεγονός ότι δεν είχε έγκριση του Σ.Α. του ΟΗΕ και επομένως ήταν παράνομη σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ και το Διεθνές Δίκαιο, χτύπησε χημικά εργαστήρια τα οποία σύμφωνα με τον ΟΑΧΟ δεν ήταν ύποπτα για την ανάπτυξη χημικών όπλων!
Διαπιστώνουμε επανάληψη του φιάσκου των όπλων μαζικής καταστροφής που δήθεν κατείχε το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν το 2003 και αποτέλεσε το πρόσχημα για την εισβολή και κατοχή του Ιράκ από τον τότε «συνασπισμό των προθύμων».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος