Στα χαρτιά όλα είναι εντάξει

Δευτέρα, 26 Μάρτιος 2018 20:05 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Πολλές φορές έχω υποστηρίξει ότι η Ελλάδα είναι μια μη κυβερνήσιμη χώρα επειδή δεν έχει κανόνες λειτουργίας της. Κανόνες δήθεν υπάρχουν μόνο στα χαρτιά και ιδού η παράνοια: Στα χαρτιά όλα έχουν γίνει σωστά σε κάθε τομέα. Στην πράξη, όλα είναι στον αέρα.
Δείτε το παράδειγμα των αντιγριπικών εμβολίων που αγοράστηκαν επί Αβραμόπουλου. ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑπαρουσιάζεται μια έκθεση - παραδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2017 (!!!) - που αναφέρει ότι «ουδέποτε προέκυψαν στοιχεία που να θεμελιώνουν την ύπαρξη πανδημίας το διάστημα 2006 - 2011 και συνεπώς την ανάγκη παραγγελίας τόσο μεγάλων ποσοτήτων αντιικών σκευασμάτων». Ακόμη:
- Για την εκπόνηση τέτοιου σχεδίου εθνικής δράσης, με μαζικές παραγγελίες και αποθήκευση φαρμάκων,απαραίτητη ήταν η εργαστηριακή επιβεβαίωση κρούσματος, ενδεικτικού της ύπαρξης πανδημίας, που ωστόσο απουσίαζε.
- Στη σχετική σύμβαση δεν προβλέφθηκε η δυνατότητα επιστροφής των σκευασμάτων στις εταιρίες, με αποτέλεσμα να παραμείνουν στις αποθήκες.
- Η ζημία που συντελέστηκε στα δημόσια ταμεία από την αγορά των αντιικών φαρμάκων την περίοδο 2006-2011, ξεπερνά τα 12 εκατ. ευρώ.
Μια απλή ερώτηση και μόνον: Είναι δυνατόν να ευθύνεται για τα παραπάνω ένας άνθρωπος, δηλαδή ο αρμόδιος υπουργός; Που είναι το κράτος; Που είναι οι δεκάδες επιστήμονες που στελεχώνουν το Υπουργείο Υγείας; Που είναι αυτοί που διαφώνησαν με τον χειρισμό; Που είναι αυτοί που πρότειναν κάτι άλλο;
Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα με το ελληνικό Δημόσιο. Όλοι ανεύθυνοι, ενώ για κάθε τι πεπραγμένο, ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ όλα είναι νομότυπα και αξιολογημένα από επιτροπές, ειδικούς κ.α. συνεπώς καλώς γενόμενα ακόμη και αν τελικά πετάξαμε λεφτά από τα παράθυρα.
Τέλος απολαύστε ότι φτάσαμε στο 2017 για να υπάρξει μια Έκθεση που να περιγράφει ευθύνες. Σχεδόν 15 χρόνια μετά για κάτι που έπρεπε να γίνει ΠΡΙΝ την αγορά των αντιγριπικών.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος