Η σαρωτική οργή των Ρώσων στην τελευταία κωλοτούμπα του Ερντογάν

Τετάρτη, 21 Μάρτιος 2018 21:20 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Όσο ποιο γρήγορα κατανοήσει ο πρόεδρος Πούτιν ότι το θαύμα της αναγέννησης που της Ρωσίας είχε την άνωθεν ευλογία και μόνος του δεν κατάφερε τίποτε για τον απλούστατο λόγο ότι η Ρωσία επιλέχτηκε από τον Θεό ως στρατηγικό εργαλείο για την εξαφάνιση της Τουρκίας, τόσο το καλύτερο. Προχωρούμε στο ΘΕΜΑ.
Η τρέλα δεν λύνεται ούτε με γεωπολιτικές εξισώσεις αλλά ούτε και με ψυχοφάρμακα.
Αν ο Ερντογάν ήταν καλό παιδί στο ΝΑΤΟ και αξιόλογος συνομιλητής των Αμερικάνων θα έπαιρνε αυτά που ήθελε στο Αιγαίο με άλλο τρόπο.
Σήμερα όμως αποστασιοποιήθηκε από τους παλαιούς συμμάχους και συνέπραξε συμμαχία με τον πρώην εχθρό του Ρώσο για να αυξήσει την διαπραγματευτική του δυνατότητα και να λάβει πιο γρήγορα αυτά που θέλει εδώ και χρόνια από το Αιγαίο.
Η Τουρκία αγαπητοί μου αυτή την στιγμή βρίσκεται εν μέσω σκιάς θανάτου και ετοιμάζεται να μαςεπιφέρει συντριπτικό πλήγμα ώστε να παζαρέψει τις μόνιμες διεκδικήσεις της. Η επικαιρότητα βοά. Η Ρωσία του Πούτιν τα πρώτα 24ωρα της πιθανής Ελληνοτουρκικής εμπλοκής θα παίξει ρόλο Πόντιου Πιλάτου μαζί με άλλους, λόγω της άτυπης φιλίας με τον νεοθωμανό Ερντογάν.
Τι θα κάνει όμως η Αμερική και το ΝΑΤΟ πριν φτάσουμε σε αυτή την φάση της αναμενόμενηςεμπλοκής;Οι Τούρκοι διαπραγματεύονται τώρα με τους Αμερικανούς αν ο στρατός τους θα βαδίσει προς την ανατολική πλευρά της Συρίας, στην Κουρδική πλευρά όπου υπάρχουν τουλάχιστον 10 αμερικανικές βάσεις.
Ο Ερντογάν παζαρεύει και φαίνεται ότι το Χρυσόμαλον δέρας που δίνουν οι Δυτικοί για να κρατήσουν στο ΝΑΤΟ την Τουρκία και να μην υπάρξει ο άξονας Μόσχας-Άγκυρας-Δαμασκού-Τεχεράνης, είναι η πρόσβαση της ενεργειακά πεδία του Αιγαίου και της Λεκάνης της Αν. Μεσογείου-Κύπρος με επικαιροποίηση της συνθήκης της Λωζάννης και άλλων συμφωνιών.
Νομίζετε ότι ο Ερντογάν κοιμάται εύκολα τα βράδια; ΚΑΘΟΛΟΥ γιατί σκέπτεται τις ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ για να δει ποια θα προτιμήσει.
Α. Από την μια πλευρά έχει τους Ρώσους που του δίνουν έσοδα από τον Turkish Stream, την ασφάλεια των S-400 και το πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακούγιο για να του διευκολύνουν την ενεργειακή επάρκεια.
Β. Από την άλλη πλευρά έχει τους πρώην φίλους του Δυτικούς με τα θέλγητρα τους.
– υπάρχουν πολλές αιτίες για να δικαιολογήσεις τις ενεργειακές διεκδικήσεις σου στο Αιγαίο (προσφυγικό) και φυσικά να έχεις τις πλάτες μας.
– μάλιστα αν συμμετάσχεις στον East Med και μπορέσουμε μέσω Τουρκίας να μεταφέρουμε την αμύθητη ενέργεια από την Λεκάνη της Αν. Μεσογείου προς την Ευρώπη μέσω της διασύνδεσης του έτοιμου ήδη ενεργειακού άξονα -αγωγού ΤΑΝΑΡ και ΤΑΡ, εμείς αφ ενός μεν θα έχουμε λιγότερα κόστη μεταφοράς (αντίνα τον περάσουμε από τα ηφαιστειογενή αντίκλινα των 4500 μ. βάθους της μεσογειακής λεκάνης)
– εσύ δε μεγαλειότατε θα έχεις αμύθητα κέρδη από τα έσοδα διαμετακόμισης ενέργειας και φυσικά θα γίνεις και πετρελαιαγωγός χώρα του ΟΡΕΚ με τα ενεργειακά οικόπεδα αντιπαροχής που θα πάρεις στο Αιγαίο και στην ΑΟΖ της Κύπρου.
Όλες αυτές οι προσφορές ταλαιπωρούν τον σουλτάνο τα βράδια και σαν αυθεντικός ανατολίτης θα εκμεταλλευθεί το παζάρι υπέρ του στο έπακρο.
Την ώρα που τρέχει το παζάρι και αυτό γίνετε σήμερα αγαπητοί μου, ο σουλτάνος γνωρίζοντας ότι έχει τις πλάτες των ανωτέρω συνομιλητών του και λόγω των μνημονιακών αδυναμιών που διαπιστώνει στην Ελλάδα θα της επιτεθεί για να έχει χειροπιαστό αποτέλεσμα και να αυξήσει τη διαπραγματευτική του ισχύ.
ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ
Θα μας εμπλέξει στο Αιγαίο γιατί από την πλευρά της Ρωσίας θα αισθάνεται ασφαλής και ενώ συνομιλεί με τους Αμερικάνους, ουσιαστικά κοροϊδεύοντας όλους.
ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ
Όταν παγιώσει τις θέσεις του στο Αιγαίο θα αναθερμάνει τις συνομιλίες του με τους Δυτικούς για να του δώσουν περισσότερα από αυτά που του έδιναν. Και θα του τα δώσουν για να μην το χάσουν οριστικά.
Όλα αυτά είναι φυσικά εις βάρος των Ρώσων που θα καταλάβουν ότι τα συμφέροντά τους στην περιοχή πληγώνονται ανεπανόρθωτα.
Η τελευταία κωλοτούμπα του σουλτάνου μετά την προσβολή της Ελλάδος θα προκαλέσει ασύλληπτη οργή στους Ρώσους Στρατηγούς.
Η Ρωσική αυτή οργή θα φοβίσει τον σουλτάνο και για αντίποινα θα κλείσει τα ΣΤΕΝΑ.
….ΤΟΤΕ ποιος είδε τον Παναγή και δεν φοβήθηκε....

ΥΓ: Άγιος Παΐσιος... «Η Τουρκία είναι πονηρή αλεπού που με τις εξυπνάδες που κάνει θα πηδήξει και θα πιαστεί στα τέσσερα...»

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος