Έρχονται άλλες τέσσερις Novartis

Παρασκευή, 02 Μάρτιος 2018 20:50 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Ο φάκελος Novartis, έχει ήδη αποδειχθεί κενός στοιχείων, είναι άδειος. Μάλιστα διαβάζω ότι η κυβέρνηση μπορεί να τον αναθέσει σε τριμελές γνωμοδοτικό Συμβούλιο Δικαστών, το οποίο ορίζεται δια κληρώσεως (άρα μη ελεγχόμενο), για να αποφανθεί αν υπάρχουν βάσιμες αποδείξεις ενοχής. Όμως, επειδή ΔΕΝ υπάρχουν στοιχεία, δεν θα το κάνει.
Τι μπορεί να κάνει στη συνέχεια η κυβέρνηση; Θα φέρει στην πολιτική σκηνή τέσσερις ακόμη φακέλους τύπου Novartis ώστε να ξεχαστεί ο πρώτος (εκτός αν έρθουν στοιχεία που δεν γνωρίζουμε σήμερα) και να ασχολούμαστε με τους νέους φακέλους.
Νέοι φάκελοι τύπου Novartis ώστε να μην ασχολείται ο κόσμος με τις αποτυχίες της στα καθημερινά είναι:
1 Τα προκλητικά και σαφώς παράνομα - φαυλοκρατικά δάνεια των κομμάτων. Έχε ψηφιστεί νόμος επί κυβερνήσεως Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ με τον οποίο τα τραπεζικά στελέχη «απαλλάσσονταν» τυχόν ποινικών ευθυνών, όμως αυτό μπορεί να παρακαμφθεί και να κινηθούν διώξεις για τα δάνεια αυτά.
2 Η υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ. Η έρευνα διενεργείται από τριετίας και πλέον, όταν ακόμα επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς ήταν η εισαγγελέας Ελένη Ράικου.
3 Οι υποθέσεις με τα εξοπλιστικά, τα περισσότερα επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου στο Εθνικής Άμυνας. Λέγεται ότι σύντομα θα κινηθούν οι σχετικές δικογραφίες με ποινικές διώξεις.
4 Οι «φούσκες» του Χρηματιστηρίου. Αυτό το εγχείρημα μάλλον θα αποτύχει. Η πρώτη δικαστική απόφαση - και πολύ ορθά - αθώωσε τους πάντες. Δεν χειραγωγείται ένα Χρηματιστήριο στο οποίο έχουν κατά κύριο λόγο επενδύσει ξένοι. Τώρα αν επινοηθεί κάτι άλλο, μπορεί να το φέρουν και αυτό σαν... "Novartis 5".
Τα παραπάνω θα λεκιάζουν την πολιτική ζωή, θα δηλητηριάζουν τον αέρα που αναπνέουμε αλλά τι πειράζει όταν η κάλπη καταφθάνει τρέχοντας; Πρώτα η κάλπη.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος