Εισοδηματικά κριτήρια μόνο για τους φτωχούς...

Τετάρτη, 28 Φεβρουάριος 2018 20:51 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Αν θέλετε να δείτε σε τι Δημοκρατία ζούμε, αρκεί τούτο: Ο πρωθυπουργός διέταξε να καταργηθεί ο νόμος που έδινε επίδομα ενοικίου στους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς του. Δηλαδή, καταργεί Βουλή, υπουργούς, κόμματα, αποφασίζει και διατάζει.
Αν θέλετε επίσης να δείτε σε τι Δημοκρατία ζούμε, η κατάργηση του εν λόγω νόμου είναι απολύτως προσχηματική δηλαδή για τα μάτια του κόσμου. Ο λόγος; Δεν υπάρχουν για κανέναν εκλεγμένο ή μη, εισοδηματικά κριτήρια.
Δείτε την αντίφαση. Ο φτωχός Έλληνας για να του εγκρίνουν το κοινωνικό επίδομα των 200 ευρώ το μήνα θα πρέπει να αποδείξει με σωρεία πιστοποιητικών από την Εφορία, τον ΟΑΕΔ κ.α. την δεινή κατάστασή του. Αν μάλιστα ο φτωχός αυτός άνθρωπος έχει ετήσιο εισόδημα έστω και ένα ευρώ παραπάνω από το ποσό των 2.000 ευρώ - ας πούμε 2001 ευρώ - τότε θεωρείται εύπορος και τον αποκλείουν.
Το ερώτημα είναι απλό: Γιατί δεν υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια ΚΑΙ για τους βουλευτές για να πάρουν ένα οποιοδήποτε επίδομα; Γιατί δηλαδή ένας σύγχρονος Ωνάσης, ένας Κροίσος, αν εκλεγεί βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου πρέπει να παίρνει επιδόματα ενοικίου, τηλεφώνων, διοδίων, αεροπορικών εισιτηρίων κ.α.;
Μπορεί να καταλάβει κανείς ότι όλα αυτά τα επιδόματα έχουν ένα νόημα για έναν βουλευτή επαρχίας που έχει μηδενική περιουσία και «μόνο» τον βουλευτικό μισθό των 6.000 ευρώ. Όλοι οι υπόλοιποι;
Συνεπώς αν ο κ. Τσίπρας θέλει να «αποφασίσει και να διατάξει» δεν πρέπει να καταργήσει κανέναν νόμο. Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να επιβάλλει εισοδηματικά κριτήρια σε όλους τους πολιτικούς.
Δεν θα το κάνει φυσικά. Όπως δεν έκανε πράξη ούτε μια εξαγγελία μείωσης δαπανών της κυβέρνησης και των πολιτικών το 2015. Τότε είχε δεσμευτεί για μειώσεις αυτοκινήτων, πώληση ενός αεροσκάφους, μειώσεις μισθών τους και συνεργατών κλπ. Ακόμα τα περιμένουμε.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος