«Το παραμύθι των ρατσιστών Ελλήνων»

Γράφει ο Ευρύμαχος

Τετάρτη, 08 Νοέμβριος 2017 20:18 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει το παραμύθι περί «ρατσιστών», «φασιστών», «ξενοφοβικών», «εθνικιστών» Ελλήνων και να τεθεί στη ορθή του βάση.
Το κατεστημένο λοιπόν, από την μια πλευρά προπαγανδίζει και κατακρίνει τους Έλληνες σαν «ρατσιστές» και από την άλλη σπεύδει να «Ελληνοποιεί» αφειδώς τους μη Έλληνες. Αφού οι Έλληνες κατ' αυτούς είναι «ρατσιστές», γιατί κόπτονται να κάνουν τους αλλοδαπούς Έλληνες;
Αλλά και γιατί πολλοί αλλοδαποί κόπτονται επίσης να γίνουν Έλληνες;;Δηλαδή τι;;; Σπεύδουν να γίνουν «ρατσιστές»; Και γιατί αρνούνται την καταγωγή τους;
Τόσο ντροπή αισθάνονται για αυτό που γεννήθηκαν ή τόσο καλοί είναι οι Έλληνες και θέλουν να τους μοιάσουν; Ή μήπως εννοούν ότι οι νεοελληοποιηθέντες δεν είναι «ρατσιστές» αλλά μόνον οι ιθαγενείς;
Αλήθεια, πότε έγιναν «ρατσιστές οι Έλληνες; Το 1453, το 1821, το 1940, το 1970 ή μόλις πριν μερικά χρόνια όταν άρχισαν να συρρέουν αλλοδαποί εντός Ελλάδος και να αποκτούν δικαιώματα παρανόμως και αντισυνταγματικώς υποστηριζόμενοι από την αντίστοιχη ιδεοεπιβολή και ιδεοϋποβολή (προπαγάνδα) των δήθεν αντιρατσιστικών οργανώσεων;
Οι Έλληνες λοιπόν δεν είναι τίποτε απ’ όλα αυτά που τους καταλογίζουν. Ούτε βεβαίως η Φιλοπατρία των Ελλήνων είναι «φασισμός», ούτε η ευθυκρισία και η ικανότητα διακρίσεων, συγκρίσεων και κρίσεων, «ρατσισμός». Διότι το όλο θέμα εκεί ανάγεται, στην ορθή κρίση.
Επειδή λοιπόν το κατεστημένο μέσα στην νοητική του ανεπάρκεια και την εγκεφαλική του θολοκουλτούρα του δεν μπορεί να δώσει λογική απάντηση και ερμηνεία στο ερώτημα: «γιατί δεν μπορεί κάποιος να γίνει Έλληνας;» θα την δώσουμε εμείς.
Το ερώτημα αυτό λοιπόν ανάγεται σε πρόβλημα λογικής και προκύπτει εφ΄ όσον παραβιάζει τον 1ο κανόνα Λογικής του Αριστοτέλους ή αλλιώς κανόνα ΛΟΓΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΟΣ.
Κατά τον κανόνα αυτόν, το Α ισούται με το εαυτόν του ή με το σύνολον των μερών του. δηλαδή: Α = Α ή Α= α + β + γ + κλπ. Π.χ. το πτηνόν είναι πτηνόν (ΤΑΥΤΟΛΟΓΙΑ) ή το πτηνόν είναι όν έμβιον, δίποδον, δίπτερον, με πούπουλα και ράμφος… Κατ' αντιστοιχίαν: Ο Έλλην είναι Έλλην ή ο Έλλην είναι ο γεγεννημένος από Έλληνες γονείς, ο έχων Ελληνικήν Συνείδησιν και Ελληνικήν παιδείαν…
Εάν βρει κάποιος ΕΝΑΝ ΛΟΓΟΝ (Λογικόν Αίτιον) βάσει του οποίου ένας σκαντζόχοιρος, ένας λύκος, ένα σαλιγκάρι ή μία παπαρούνα μπορούν και πρέπει να καταταχθούν στα πτηνά, ή ένα πτηνό μη αρπακτικό (σπουργίτι) να καταταχθεί στα αρπακτικά (αετούς), ή ένας γυπαετός να καταταχθεί στους σταυραετούς, θα επινοήσω 100 λόγους ούτως ώστε ένας Αφρικανός, ένας Ασιάτης, ένας Ερυθρόδερμος, ένας Εσκιμώος, ένας Ελβετός, ένας Σουηδός και ένας Λουξεμβουργιανός να καταταχθούν στους Έλληνες!
Για να το καταλάβει ο μικρόνοος ιδεοληπτικός παρατρεχάμενος, ο οποίος πιθανολογώ ότι ακόμη δεν έχει πάρει χαμπάρι τι διαδραματίζεται θα το θέσουμε ακόμη πιο απλά: Έστω κάποιος ο οποίος γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στην Νέα Σμύρνη πόσο εύκολα λέει ότι δεν είναι Νεοσμυρνιώτης αλλά ότι είναι Πειραιώτης; Όταν λοιπόν ένας Νεοσμυρνιώτης δεν μπορεί δικαίως και ορθώς να ισχυριστεί ότι είναι Πειραιώτης, ή ένας Αθηναίος ότι είναι Θεσσαλονικιός πώς ένας Αφρικανός θα ισχυριστεί ότι είναι Έλλην, πολλώ δε μάλλον να γίνει Έλλην;
Όσο λοιπόν παράλογο, διαστροφικό αλλά και καταστροφικό για την ποικιλομορφία της φύσεως είναι το να προσπαθεί κάποιος να κάνει τον λύκο αετό, ή τον κυνηγετικό σκύλο σκυλάκι του σαλονιού άλλο τόσο παράλογο και διαστροφικό είναι, να προσπαθεί να κάνει τον Ελβετό Πακιστανό και τον Νιγηριανό Έλληνα, διότι προκαλεί παραβίαση της ΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΟΣ ή αλλιώς διαστρεβλώνει την ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΟΝΤΟΣ.
Η απόκτησις Ελληνικής παιδείας (που υπό τας σημερινάς συνθήκας μόνον ως τέτοια δεν νοείται) δεν καθιστά κάποιον Έλληνα όπως ακριβώς η γνώσις για την κινεζική φιλοσοφία δεν καθιστά κάποιον Κινέζο.
Η αγάπη για την Ελλάδα, ο σεβασμός στην Ιστορία της και η εκτίμησις της προσφοράς της στην Ανθρωπότητα δεν κάνει κάποιον Έλληνα αλλά Φιλέλληνα.
Αυτονόητα πράγματα για την Ειρηνική Συνύπαρξη Ανθρώπων και Λαών, όπως η Φιλία, η Συνεργασιμότητα, η Αλληλεγγύη, η Αμοιβαιότητα δεν πρέπει να συγχέονται με ύπουλες μεθοδεύσεις και αλλότριες νοηματικές προεκτάσεις που οδηγούν από την Ανοχή στην Κατοχή και από την Υποστήριξη στην Υποτέλεια.
attikanea.gr