Δίνοντας το σπίτι σου για λίγες μέρες...

Δευτέρα, 06 Νοέμβριος 2017 20:29 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Στα ταλαιπωρημένα από την ανομία Εξάρχεια και στην μικρή συνοικία που ονομάζεται Κουκάκι, περί τα 1200 διαμερίσματα έχουν εγγραφεί στην Airbnb, διαδικτυακή εταιρεία που ενοικιάζει με την ημέρα σπίτια ιδιωτών σε τουρίστες και κάθε άλλον ενδιαφερόμενο.
Οι απελπισμένοι Έλληνες παραδίδουν τα σπίτια τους στην διάθεση του κοινού, ευελπιστώντας να αποκτήσουν ένα έξτρα εισόδημα για να αντιμετωπίσουν την αβάσταχτη καθημερινότητα.
Κυριολεκτικά δίπλα στην Ακρόπολη, στην ιστορική Πλάκα που κάποτε δεν έβρισκες για ενοίκιο ούτε μια γκαρσονιέρα, η Airbnb, διαθέτει... πάνω από 700 ακίνητα προς ενοικίαση. Εν τέλει μόνο στο κέντρο της Αθήνας ενοικιάζονται 5.500 ακίνητα και σε όλη την Ελλάδα 43.000 ακίνητα.
Αυτή η εξέλιξη έχει οδηγήσει σε έναν ιδιότυπο αφελληνισμό, της ακίνητης περιουσίας. Για παράδειγμα πρόσφατα έγινε γνωστό ότι ένας Κινέζος αγόρασε 100 ακίνητα μόνο στα Εξάρχεια. Στη συνέχεια τα πούλησε σε ξένο fund, με το επιχείρημα ότι αν ενταχθούν στην Airbnb, θα αποφέρουν ένα πολύ μεγάλο εισόδημα από τις ενοικιάσεις.
Η αγορά αυτών των ακινήτων ήταν μάλιστα μια εύκολη υπόθεση γιατί πλέον στην υπέροχη αυτή συνοικία των Εξαρχείων που την καταστρέφουν δήθεν αναρχικοί και δήθεν πολιτικοί, τα ακίνητα πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές που κυμαίνονται από 15.000 έως 40.000 ευρώ το ένα.
Η απαξίωση της ακίνητης περιουσίας, οι καταχρεωμένοι Έλληνες και η εισβολή ξένων που αγοράζουν μπιρ μπαρά, ακόμα και στα νησιά μας εμβληματικά ακίνητα, μετατρέπουν σιγά - σιγά τους Έλληνες σε φιλοξενούμενους στις γειτονιές τους και σε λίγο ενοικιαστές στα σπίτια τους. Η περίπτωση της Airbnb, μας δείχνει το μέλλον που έρχεται.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος