Ντάφνι Καρουάνα Γκαζίλια

Τετάρτη, 01 Νοέμβριος 2017 20:17 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

«Η πέννα σου είναι πιο ισχυρή από τα εκρηκτικά. Αυτά που έγραψες και αποκάλυψες, δεν μπορεί να τα διαγράψει μια έκρηξη», έγραφε ένα από τα πολλά χειρόγραφα μηνύματα, που είχαν τοποθετηθεί ανάμεσα σε λουλούδια και σημαίες της Μάλτας, στο σημείο που δολοφονήθηκε η ηρωική δημοσιογράφος Ντάφνι Καρουάνα Γκαζιλία. Μόλις πριν μισή ώρα είχε αναρτήσει στην προσωπική της ηλεκτρονική σελίδα το τελευταίο καυστικό άρθρο, που αποκάλυπτε πως ο επιτελάρχης του πρωθυπουργού ήταν αναμεμιγμένος σε σκάνδαλο χρηματισμού.
Μια ηρωίδα του καιρού μας. Η τελευταία ίσως. Μόλις πάτησε τη μίζα, το παγιδευμένο με εκρηκτικά μεγάλης ισχύος αυτοκίνητό της λαμπάδιασε, και την παρέσυρε στο θάνατο. Μια γυναίκα που τόλμησε να τα βάλει με τους ισχυρούς της χώρας της, με τον πρωθυπουργό, Τζόσεφ Μουσκάτ, αλλά και με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, Αντριάν Ντελία. Τους κατηγόρησε για διαφθορά, χρηματισμό, ξέπλυμα χρήματος και για πολλά άλλα.
Αυτά τα λουλούδια κυβερνούν το κοντινό μας μικρό νησί, που τείνει να γίνει πρωταθλητής στην παρανομία και άντρο της μαφίας. Η Μάλτα αποτελεί έναν ακόμα φορολογικό παράδεισο, κι αυτό το γνωρίζουν όλοι. Το ότι όμως οι επιτελείς της εμπλέκονται σε τεράστια σκάνδαλα, αν δεν είχε υπάρξει αυτή η γυναίκα, ποιος θα το γνώριζε;
Αναρωτιόμαστε ποιοι να ήταν οι δολοφόνοι της, ποιοι ήθελαν να πάψει η φωνή της, να σταματήσουν τις φοβερές αποκαλύψεις που έκανε, κι ας καταλαβαίνουμε όλοι. Θα μάθουμε ποτέ, κάτι που φαίνεται πως είναι γνωστό; Θα αποκαλυφτούν και θα πληρώσουν οι δολοφόνοι της;
Θα πετύχουν το στόχο τους, να φοβίσουν τους επίδοξους διαδόχους της; Όχι, δεν πρέπει να τα καταφέρουν. Τώρα χρειάζεται η λαϊκή κατακραυγή. Να ξεσηκωθεί ο κόσμος και ν’ απαιτήσει εξυγίανση της πολιτικής ζωής, κάτι που δεν κάναμε ποτέ εμείς, γιατί, δυστυχώς, στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε μισός δημοσιογράφος, ικανός να σταθεί στο ύψος της μεγάλης Καρουάνα.
Κανένας δεν τόλμησε ν’ αποκαλύψει ποιους χρημάτισε πχ η Ζίμενς, κανένας δεν έψαξε, ή δεν τόλμησε να ψάξει, τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ. Κανένας μα κανένας δεν προσπάθησε να βγάλει στο φως τα οικονομικά σκάνδαλα των τελευταίων κυβερνήσεων, κι είναι αμέτρητα.
Κανένας Έλληνας πολιτικός, πλην του Άκη, δεν κάθισε στο σκαμνί για όσα παράνομα απομύζησε από τον κρατικό κορβανά. Κανένας από αυτούς που χρηματίστηκαν από εταιρίες και κυβερνήσεις για τους εξοπλισμούς. Στην Ελλάδα μπορεί να παραγγέλνουμε άχρηστα υποβρύχια, και να ζημιώνουμε τον Ελληνικό λαό δισεκατομμύρια Ευρώ, κανένας όμως δεν θα τιμωρηθεί γι’ αυτό, κι αν κάτι μαθευτεί, ίσως ένα παγάκι από το παγόβουνο, θα σκεπαστεί αμέσως, κι αυτός που εμπλέκεται θα μπει στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ που λέγεται Ελληνική Βουλή, και θα βγει πεντακάθαρος, ολόλευκη περιστερά!
Κι εδώ έχουμε το μοναδικό, παράδοξο φαινόμενο, που ίδιό του δεν συμβαίνει πουθενά στον κόσμο. Ενώ όλοι γνωρίζουμε, όλοι ξέρουμε ποιοι είναι οι υπεύθυνοι και οι λωποδύτες, κανένας δεν τολμά να τα στηλιτεύσει δημόσια. Όλοι ποιούμε την νήσσαν. Αυτό μας τιμά σαν λαό; Αυτές τις παρακαταθήκες μας άφησαν οι πρόγονοί μας;
Ζητείται επειγόντως Ελληνίδα Καρουάνα, αιωνία της η μνήμη!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti