Τι μηχανεύεται κάθε απελπισμένος...

Τετάρτη, 25 Οκτώβριος 2017 20:08 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Στις μάχες με ανθρώπους, πριν εφαρμοστούν δηλαδή οι τεχνικές των βομβαρδισμών από μη επανδρωμένα όπλα, όταν οι στρατιώτες είχαν περικυκλωθεί και είχε εξαφανιστεί κάθε δυνατότητα διαφυγής τους, υπήρχε μια τελευταία εντολή: Βομβαρδίστε ολόκληρη την εμπόλεμη ζώνη, δηλαδή και τους εχθρούς και τους δικούς μας. Μέσα από τον γενικευμένο όλεθρο, μπορεί κάποιοι να γλυτώσουν.
Παράξενο αλλά η τακτική αυτή, εφαρμόζεται ακόμη στο... μπάσκετ. Όταν τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και η ήττα πλησιάζει ολοένα και πιο απειλητική, μια τεχνική είναι όποιος παίκτης αστοχεί να αλλάζεται αμέσως από άλλον. Που ελπίζει ο κόουτς; Μήπως και βρεθεί αυτός που θα σκοράρει συνεχώς, οπότε ίσως το ματς«γυρίσει».
Πρόκειται για απέλπιδες προσπάθειες να περιοριστεί το κακό με ελάχιστες φυσικά ελπίδες, αλλά δεν υπάρχει κάτι άλλο να κάνεις.
Δείτε τώρα πως ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει μια αντίστοιχης σκέψης τακτική. Με δεδομένο ότι τίποτε δεν πάει καλά (τα όποια θετικά οικονομικά στοιχεία που ανακοινώνονται αφορούν ελάχιστες επιχειρήσεις που κυριαρχούν ανά τομέα όχι το σύνολο της αγοράς) τι κάνουν; Σχεδόν σε καθημερινή βάση φέρνουν θέματα αποπροσανατολισμού για να περάσουν την εικόνα ότι «κάτι κινείται».
Κατάργηση των εισαγωγικών, σημαιοφόροι με κλήρωση στα σχολεία, σεξουαλική ταυτότητα, επίσκεψη μνήμης στη Μακρόνησο και δεκάδες άλλα που καθημερινά σκαρφίζονται έχουν ένα στόχο: Να καλύψουν το πρόβλημα της άδειας τσέπης μιας μεσαίας τάξης που την καταστρέφουν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδυθεί σε έναν αγώνα δρόμου να ορίζει την επικαιρότητα επιλέγοντας κυρίως θέματα κοινωνικού χαρακτήρα ώστε να κρύβει την έλλειψη σχεδίου και την καταστροφή.
Δεν γνωρίζω αν η αντιπολίτευση το έχει καταλάβει, μπορεί και όχι αν σκεφτεί κανείς ότι κάποιες φορές γίνεται ουρά αυτών των ανούσιων (τις περισσότερες φορές...), κινήσεων αντιπερισπασμού. Σε κάθε περίπτωση αυτή η τακτική απελπισίας δίνει λίγο χρόνο, αλλά στο τέλος είναι η αλήθεια που επιβάλλεται.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti