Ξεκίνησε να γυμνάζεται στα 90 - συγγραφέας στα 97

Τετάρτη, 13 Σεπτέμβριος 2017 20:13 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Είδα τη συνέντευξή του στην ΕΡΤ 1. Ήταν ετών 98, αλλά αυτό δεν τον εμπόδιζε να είναι σε όλη την διάρκεια της συζήτησης όρθιος (ούτε αστάθεια, ούτε ζάλη). Περιέγραφε σύντομα τη διαδρομή ζωής του και σε άφηνε άφωνο.
«Τώρα είμαι συγγραφέας» θα πει. «Πέρυσι (δηλαδή ετών 97) έγραψα το πρώτο μου βιβλίο»! Ποιο είναι το ενδιαφέρον για τον άνθρωπο αυτό; Το είπε ο ίδιος: «Ήμουν οδοντίατρος μέχρι τα 82 μου. Τότε αποφάσισα να πάρω σύνταξη. Μέχρι τα 90 μου έζησα τα χειρότερα χρόνια της ζωής μου. Έτσι αποφάσισα να εργαστώ και πάλι».
Και συνεχίζει: «Βρήκα δουλειά σε ένα γυμναστήριο και εκεί ανακάλυψα την αξία της μεθοδευμένης εκγύμνασης. Αποφάσισα να ξαναχτίσω το σώμα μου. Έτσι σε δύο χρόνια (92) είχα το σώμα ενός νέου, κινιόμουν φυσιολογικά, η ζωή μου καλυτέρευσε εντυπωσιακά».
Ο 98χρονος εκφωνεί ομιλίες στο TEDx (εκεί τον βρήκαν οι κάμερες) όπου περιγράφει πως σε αυτή την ηλικία είναι πάντα νέος. «Στις ομιλίες μου έχουν μπει πάνω από 560.000 χρήστες» αποκαλύπτει.
Σημειωτέον ότι κατά την διάρκεια της συνέντευξης η ΕΡΤ έδειχνε πλάνα με τον 98χρονο να γυμνάζεται κρατώντας βάρη και ακολουθώντας οδηγίες γυμναστών.
Νομίζω ότι στην ίδια εκδήλωση - που έγινε στην Αθήνα - μίλησε και ο... νεώτερός του Μανώλης Γλέζος ετών 95, που εξήγησε ότι η δική του μακροζωία οφείλεται σε τρεις παράγοντες: Πάθος για ζωή, ενασχόληση με κάτι που σου αρέσει (δεν εννοεί χόμπι αλλά δουλειά) και σωστή διατροφή. Ο ίδιος περιέγραψε μάλιστα το καθημερινό του διαιτολόγιο.
Λοιπόν τι λες; Ξεκινάς γυμναστήριο, κάνεις κάτι δημιουργικό και αρχίζεις να τρέφεσαι υγιεινά; Θα είσαι πάντα νέος..!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος