Στην Ελλάδα τα μνημόνια άλλαξαν τα πάντα εκτός από το σάπιο πολιτικό σύστημα

Παρασκευή, 01 Απρίλιος 2016 20:16 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Στα 6 χρόνια του μνημονίου σε αυτή την δύσμοιρη χώρα ενώ άλλαξαν όλα και μάλιστα εκ θεμελίων, ένα δεν άλλαξε: Το σαπισμένο πολιτικό της σύστημα, δηλαδή αυτό ακριβώς που την κατέστρεψε. 

Στα 6 μνημονιακά χρόνια άλλαξε η ζωή μας, χάσαμε τις δουλειές μας, έκλεισαν οι επιχειρήσεις μας, μείναμε καταχρεωμένοι. Πέρα από τις ζωές μας όμως δείτε: Τα δυο κόμματα του δικομματισμού που έπαιρναν πάνω από 80% έφτασαν το μεν ΠΑΣΟΚ στο 4% η δε ΝΔ στο 17% (λίγο πιο πάνω αργότερα), άλλαξε δηλαδή και το πολιτικό περιβάλλον της χώρας..
Επίσης μνημονιακά πρόσωπα όπως οι Παπανδρέου, Σαμαράς, Κουβέλης, Καρατζαφέρης, Βενιζέλος, Παπακωνσταντίνου κ.α. είναι στα σπίτια τους σκληρά και οριστικά τιμωρημένοι από τους πολίτες.
Ακόμη στην κάλπη εκφράζεται η απελπισία των ανθρώπων: Το 50% είτε απέχει είτε ψηφίζει λευκό - άκυρο, (πρόκειται για ρεκόρ όλων των εποχών). Άλλοι ψηφίζουν Λεβέντη ή Χρυσή Αυγή που προ κρίσης είχαν από 0,3% ο καθένας τους και τώρα έχουν κοινοβουλευτικές ομάδες.
Ενώ όλα άλλαξαν λοιπόν ακόμη και η εκλογική συμπεριφορά των Ελλήνων, τι δεν άλλαξε; Το είπαμε, το πολιτικό σύστημα.
Δείτε για παράδειγμα την αξιοθρήνητη προσπάθεια καθαρόαιμων δεξιών να φτιάξουν κόμμα στα δεξιά της ΝΔ. Πρόσωπα σαν τον Καρατζαφέρη, πιστεύουν στα σοβαρά ότι μπορούν να εκπροσωπήσουν το νέο στην πολιτική ζωή της χώρας! Μάλιστα δεν χρειάζεται να έχουν ούτε προγράμματα, ούτε ιδέες για το τι ακριβώς θα είναι αυτό το νέο. Η σκέψη τους είναι να φτιάξουν έναν... "ΣΥΡΙΖΑ της δεξιάς" ώστε να αθροίσουν δυνάμεις!
Τώρα πως να εξηγήσεις στον κάθε Καρατζαφέρη ότι τον ξέρουμε πια και πως στα 25 - 30 χρόνια της ενασχόλησής του με την πολιτική αν έσωσε κάποιον, είναι μόνο ο εαυτός του με εκατομμύρια ευρώ κρατικών επιδοτήσεων που πήρε προσωπικά ο ίδιος στο ιδιόκτητο κόμμα του, με μια πανελλαδική τηλεοπτική άδεια και ποιος ξέρει τι άλλο.
Όσο στο πολιτικό σύστημα της χώρας δεν μπορούμε να εμφανίσουμε το ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ, μαζί με έναν φωτισμένο ηγέτη, μην περιμένετε τίποτε. Καρατζαφέρηδες θα επιμένουν ότι κάτι εκπροσωπούν, ενώ η ακυβερνησία θα συνεχίζεται.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti