Γιατί αποτυγχάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Δεν έχει σχέδιο και δεν είναι ο... ΣΥΡΙΖΑ

Δευτέρα, 07 Μάρτιος 2016 20:16 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν δυστυχώς στελέχη ακραίου φανατισμού, ιδεοληπτικοί, άνθρωποι που έχουν βάλει διαχωριστικές γραμμές: Εμείς(που πρεσβεύουμε τις μεγάλες αξίες) και οι άλλοι (που είναι απέναντί μας). Δεν υπάρχουν μόνον αυτοί όμως. Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν και υγιείς δυνάμεις που αντιλαμβάνονται ότι "κάτι δεν πάει καλά" και το σιγοκουβεντιάζουν μεταξύ τους.

Βλέπουν ότι παίρνονται δεξιά μέτρα, ότι δεν εφαρμόζεται καμία απολύτως προεκλογική υπόσχεση και κυρίως βλέπουν ότι όλα γίνονται χειρότερα. Εδώ ζουν δεν έχουν κανένα λόγο να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους.
Δεν είναι δύσκολο να εξηγηθεί αυτή η πρωτοφανής αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ. Αν μάλιστα τα πάρουμε με τη σειρά είναι εύκολο να ξεκαθαρίσει κανείς τι συμβαίνει. Ιδού λοιπόν:
1. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ. Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ (Τσίπρας, Παππάς, Δραγασάκης και λοιποί), φέρουν ακέραια την ευθύνη ότι επί δυόμισι χρόνια στην αξιωματική αντιπολίτευση (κόμμα σε αναμονή για την εξουσία) και άλλους 14 μήνες ως κυβέρνηση δεν εκπόνησαν κανένα απολύτως σχέδιο. Δεν χρειάζεται σοφία για να καταλάβει κανείς ότι η έλλειψη σχεδίου κατέστρεψε την Ελλάδα με κλείσιμο τραπεζών, τρίτο μνημόνιο, νέα λουκέτα, κι άλλη ανεργία κ.ο.κ. μια καταστροφή που φυσικά συνεχίζεται.
2. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΡΙΖΑ. Να με συγχωρείτε αλλά το μόνο που υπάρχει είναι αυτή η ηγετική ομάδα που απέκτησε εμμονή με την εξουσία. Στην κρίσιμη στιγμή η ομάδα αυτή έδιωξε τον πραγματικό ΣΥΡΙΖΑ (Λαφαζάνη κ.α.) και τα βρήκε με το βαθύ ΠΑΣΟΚ που είχε ήδη ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ όταν αρχές του 2012 εγκατέλειψε την ΔΗΜΑΡ και πήγε σε αυτόν. Ιδού η δεύτερη αιτία λοιπόν: Δεν έχουμε τον αριστερό ΣΥΡΙΖΑ πια αλλά μια ομάδα απολιτικ, που χρησιμοποιεί ότι έμαθε στα αμφιθέατρα για να παραμένει στις καρέκλες της.
Χωρίς σχέδιο, αυτή η ομάδα της εξουσίας που πολιτικά δεν εκφράζει πλέον ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ, κάνει μόνο ένα πράγμα και το κάνει κάθε μέρα από το πρωί μέχρι το βράδυ. ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΕΙ την δημόσια καθημερινότητα ώστε να συγκαλύπτει το γεγονός ότι ΔΕΝ κυβερνά.
Μιλάνε π.χ. για το πόθεν έσχες της συζύγου του Μητσοτάκη (που δεν έπρεπε να κατατεθεί), για τα ενήμερα δάνεια του ΔΟΛ, για την ανύπαρκτη το 2012 λίστα Μπόργιανς, για τους νταβατζήδες των καναλιών κ.ο.κ μόνο και μόνο για να στρέφουν την κοινή νοημοσύνη όλων μας αλλού και να αποκρύπτουν την αδιανόητη ανεπάρκειά τους.
Ιδού λοιπόν η απάντηση σε κάθε πολίτη που μπορεί να ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ και αναρωτιέται γιατί αποτυγχάνει: Δεν έχουν σχέδιο, δεν είναι ο πραγματικός ΣΥΡΙΖΑ αλλά μια ομάδα εξουσίας με Πασόκους και κάθε μέρα μόνο πλαστογραφούν την αλήθεια και όσο πάει.

(ΥΓ: Που ελπίζουν οι της ηγεσίας ΣΥΡΙΖΑ; Στο ότι οι Έλληνες είναι ΟΠΑΔΟΙ - πολίτες και όχι Ελεύθεροι πολίτες)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti