Μηδενική η εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων στην (κάθε) ελληνική κυβέρνηση

Τρίτη, 08 Μάρτιος 2016 20:15 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Τις τελευταίες ημέρες σχολιάζεται εκτενώς η απόφαση της Κομισιόν να μην δώσει ούτε ένα ευρώ στην ελληνική κυβέρνηση αλλά να διαθέσει 700 εκατ. ευρώ σε μη κυβερνητικές οργανώσεις και άλλους αντίστοιχους φορείς για να διεκπεραιώσουν προγράμματα σίτισης και περίθαλψης προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα.

Δημοσιογράφοι και πολιτικοί εκτιμούν ότι η ΕΕ δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στους Έλληνες κυβερνώντες, στο που θα διατεθούν τελικά τα χρήματα και γι αυτό προτιμά τους ιδιώτες. Είναι έτσι; Ναι είναι έτσι. Απόδειξη της μη εμπιστοσύνης της ΕΕ προς την ελληνική κυβέρνηση είναι η πρόσφατη απόφασή της να παρακάμπτει την κυβέρνηση στην πληρωμή των οδικών έργων!
Συγκεκριμένα υποχρέωσε την κυβέρνηση να νομοθετήσει στην ελληνική Βουλή ότι:
1. Δεν θα... ακουμπήσει ένα ευρώ από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ που αφορούν τα οδικά έργα.
2. Θα ανοίξει ειδικό λογαριασμό ΕΡΓΩΝ στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπου θα γίνονται οι καταθέσεις των κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).
3. Μόνο η ΕΕ θα δίδει τις εντολές εκταμίευσης προς τις κατασκευαστικές εταιρείες οι οποίες θα γίνονται κάθε εβδομάδα.
Όλα τα παραπάνω κρίθηκαν απαραίτητα διότι η κυβέρνηση Τσίπρα το 2015 υπεξαίρεσε όλα τα χρήματα του ΕΣΠΑ για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις με αποτέλεσμα τα μεγάλα οδικά έργα να γίνουν έργα - φαντάσματα με μαζική αποχώρηση όλων των συνεργείων και απόλυση χιλιάδων εργαζομένων, ενώ δεν πληρώθηκε ούτε ένας ιδιώτης αν και είχε ολοκληρώσει το ΕΣΠΑ του και ήταν στο ταμείο (ούτε και σήμερα έχει πληρωθεί κανείς).
Με την παράκαμψη της ελληνική κυβέρνησης, όλα τα οδικά έργα έχουν επανεκκινηθεί, οι εργαζόμενοι επέστρεψαν και υπάρχουν ελπίδες να παραδοθούν σε 12-13 μήνες ολοκληρωμένα. Αυτό δεν εμποδίζει τους αρμόδιους υπουργούς βέβαια να εμφανίζονται στα τηλεπαράθυρα και να θριαμβολογούν ότι αυτή την φορά "οι ημερομηνίες ολοκλήρωσης των έργων θα τηρηθούν". Ναι, πράγματι θα ολοκληρωθούν γιατί δεν τα διαχειρίζονται αυτοί, τους πέταξαν έξω!
Όπως αρκετοί Έλληνες έτσι και οι Ευρωπαίοι έχουν αντιληφθεί ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν κανόνες διακυβέρνησης της χώρας, η αξιοπιστία των πολιτικών είναι μηδενική και πως αν θέλουν να προχωρήσει κάτι θα πρέπει να γίνει χωρίς αυτούς. Το κατάλαβαν γιατί στα 6 χρόνια των μνημονίων χρηματοδότησαν ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ την Ελλάδα για να σωθεί και στο τέλος την βρίσκουν σε ακόμα χειρότερη θέση σε κάθε τομέα.

(ΥΓ: Δυστυχώς όσοι Έλληνες πολίτες έχουν αντιληφθεί την ανεπάρκεια του πολιτικού συστήματος δεν έχουν βρει έναν αντίστοιχο τρόπο ώστε να κυβερνηθεί η χώρα...χωρίς αυτούς τους πολιτικούς).

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti