Τελικά πόσα εκατομμύρια έχουμε στο ΔΝΤ; Αποκάλυψη βόμβα!

Μήπως μας χρωστά αυτό και όχι εμείς σε αυτό;

Τετάρτη, 27 Μάιος 2015 20:59 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Γράφει ο Ιωάννης Παπαζήσης, στην «Εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής»:

Πριν από λίγες μέρες είχαμε δημοσιεύσει εδώ την επιστολή που στείλαμε στον Πρωθυπουργό της χώρας και του υποδεικνύαμε ότι στο ΔΝΤ είμαστε ιδρυτικό μέλος από τις 27-12-1945, βάζοντας μάλιστα τότε το τεράστιο για την εποχή και τα δεδομένα της Ελλάδος ποσόν των 40 εκατομμυρίων δολαρίων στον παγκόσμιο αυτό λογαριασμό.
Τότε 40 χώρες με την συμφωνία BRETTON WOODS ίδρυσαν την παγκόσμια τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να υπάρχει νομισματική σταθερότητα δια του αντικρίσματος σε αξία των νομισμάτων σε χρυσό, αλλά και να μπορούν να δανείζονται χώρες με μικρό επιτόκιο από τον παγκόσμιο αυτόν λογαριασμό όποτε είχαν ανάγκη, χωρίς να προστρέχουν στις τράπεζες όπου θα δανείζονταν με ληστρικά επιτόκια. Η χώρα μας ήταν στις 40 που ίδρυσαν τους οργανισμούς αυτούς στους οποίους μέτοχοι έγιναν αργότερα 188 χώρες, δηλαδή σχεδόν όλες.
Είχαμε πει στις 10-3-2015 στον πρωθυπουργό ότι εμείς ως ιδρύτρια χώρα έπρεπε να δανειζόμαστε με επιτόκιο 0,15 άπαξ, είτε δανειζόμασταν για ένα χρόνο χρήματα είτε για 20 χρόνια, διότι έτσι συμφωνήθηκε να γίνεται το 1945 στο BRETTON WOODS των ΗΠΑ απ’ όσες χώρες ίδρυσαν το ΔΝΤ όποτε αυτές χρειάζονταν χρήματα από αυτό.
Εμείς ποτέ στο παρελθόν δεν είχαμε δανειστεί χρήματα από το ΔΝΤ παρότι είχαμε το δικαίωμα αυτό και το 2010 που για πρώτη φορά δανειστήκαμε από το ΔΝΤ το επιτόκιο ήταν 2.20 ανά έτος, κάτι που είναι παράνομο και πέραν της συμφωνίας του 1945 και ζητήσαμε από τον Πρωθυπουργό μας να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για αυτήν την εξόφθαλμη αδικία, διότι συνολικά το επιτόκιο θα έφτανε σε δυσθεώρητα ύψη, λόγω του ότι κάθε χρόνο το επιτόκιο θα αυξανόταν κατά 2,20% και αυτό σήμαινε ότι σε δέκα έτη θα έφτανε στα 12.20 αντί για 0.15 και αυτό μεταφράζεται σε πολλά δις ευρώ.
Αυτήν την παρανομία μόνο εμείς την είδαμε τελικά; Μόνο εμείς την επισημάναμε; Όχι βέβαια, όμως, ουδείς φρόντισε εκ των κυβερνώντων ούτε να μας απαντήσει, ούτε και να πράξει τα δέοντα προς όφελος της χώρας μας. Προτείναμε μάλιστα στον Πρωθυπουργό μας να μας δοθούν πίσω αυτά τα 40 εκατομμύρια που δώσαμε για την ίδρυση του ΔΝΤ το 1945 με τους τόκους από τότε, ως σήμερα, φυσικά, αλλά και με τα ανάλογα κέρδη διότι το ΔΝΤ, τα χρήματά μας τα δάνεισε έκτοτε σε πολλές χώρες με τα ανάλογα κέρδη.
Το ποσόν που θα έπρεπε να μας δώσει το ΔΝΤ αντιστοιχεί σε πάρα πολλά δις ευρώ, τόσα που θα ξεχρεώναμε. Όμως, ουδείς κινήθηκε προς την κατεύθυνση αυτή, προς μεγάλη απορία μας και προτίμησαν να γίνονται ο περίγελος του κάθε Σόιμπλε.
Ερευνώντας και άλλο το θέμα αυτό, ανακαλύψαμε ότι στις 2-4-1966 δώσαμε άλλα 40 εκατομμύρια δολάρια στο ΔΝΤ για να αυξηθεί το εκεί μερίδιό μας αλλά και τα κέρδη μας εκ των επιτοκίων, διότι αυτά τα χρήματα θα δανείζονταν σε άλλες χώρες.
Μάλιστα εκ των 40 εκατομμυρίων που δώσαμε το 1966, ένα μεγάλο τμήμα εξ αυτών ήταν σε χρυσό, κάτι που αυξάνει κατακόρυφα την αξία του ποσού που δώσαμε, διότι από τότε, ως σήμερα η αξία του χρυσού πολλαπλασιάστηκε.
Αυτά τα χρήματά μας τι έγιναν, κύριε Πρωθυπουργέ και κ. Υπουργέ Οικονομικών, μπορείτε να μας απαντήσετε; Εσείς μαζί με τον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος γνωρίζετε τους αριθμούς λογαριασμών της Ελλάδος στο ΔΝΤ αλλά και πόσα χρήματα δικά μας υπάρχουν εκεί, οπότε κάθε μέρα που περνά και δεν κάνετε κάτι, είναι εναντίον της χώρας μας.
Τούτο το λέμε διότι τα 700 εκατομμύρια που δήθεν βρέθηκαν σε ξεχασμένο λογαριασμό και εξ αυτών πληρώθηκε η τελευταία δόση στο ΔΝΤ μάθαμε ότι ήταν από τους τόκους και τα κέρδη από τα εκεί κεφάλαιά μας, τα οποία, λειτούργησαν ως μηχανισμός ασφάλειας, σε περίπτωση που δεν μπορούσαμε να αποπληρώσουμε το χρέος μας.
Δεν είναι κανένας τόσο ηλίθιος, ώστε να πιστέψει ότι κάποιος από εμάς ξέχασε κάπου 700 εκατομμύρια ευρώ και ξαφνικά θυμήθηκε, κύριε Πρωθυπουργέ.
Χρέος σας, λοιπόν κ Τσίπρα, είναι να εξακριβώσετε πόσα χρήματα έχουμε ως χώρα στο ΔΝΤ και εξ αυτών να αποπληρωθεί το συνολικό χρέος μας, για να σώσετε και την χώρα και εσάς από την χρεοκοπία και να αποδείξετε στους ξένους ότι πάψαμε να είμαστε δούλοι ενός παράνομου χρέους.

ΥΓ Ανάργυρος: Έχω σε φωτοτυπία και τα σχετικά έγγραφα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ. Δεν έχω όμως χώρο.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα