Η μάχη της κάλπης – Τι δείχνουν νέες δημοσκοπήσεις

Πρώτια Σύριζα και μάχη για την είσοδο στη Βουλή προμηνύεται στις εκλογές

Δευτέρα, 12 Ιανουάριος 2015 16:57 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η μάχη της κάλπης – Τι δείχνουν νέες δημοσκοπήσεις

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν τέσσερις νέες δημοσκοπήσεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, με τη διαφορά μεταξύ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της ΝΔ να κυμαίνεται μεταξύ 2,6 και 5,5 ποσοστιαίων μονάδων.
Συγκεκριμένα, στο γκάλοπ της Κάπα Research που δημοσιεύει το «Βήμα της Κυριακής», στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται σε ποσοστό 28,1%, ενώ η ΝΔ στο 25,5%.
Το Ποτάμι ακολουθεί με 6,5%, η Χρυσή Αυγή με 5,4%, το ΠΑΣΟΚ με 5,2% και το ΚΚΕ με 5%. Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών βρίσκεται στο 2,8%, ενώ οι ΑΝ.ΕΛ. συγκεντρώνουν 2,6%.
«Άλλο κόμμα» απαντά το 4,1%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 12,6%, ενώ το λευκό/άκυρο το 2,2%.


Στο γκάλοπ της Αlco για λογαριασμό του «Πρώτου Θέματος», στην πρόθεση ψήφου η ψαλίδα ΣΥΡΙΖΑ–ΝΔ βρίσκεται στις 3,2 ποσοστιαίες μονάδες υπέρ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 31,2%, έναντι 28% της ΝΔ. Τρίτο κόμμα κατατάσσεται το Ποτάμι με 4,5% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 4,2% το ΠΑΣΟΚ με 4%, το ΚΚΕ με 3,7%. Οι ΑΝ.ΕΛ. καταγράφουν 2,2%, ενώ το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών βρίσκεται στο 1,5%.
Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 9,6%, άλλο κόμμα απαντά το 4,4%, η αποχή αγγίζει το 3,6% και το λευκό 2,2%.

 

Στην έρευνα της εταιρίας Interwiew που δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» στη «μάχη» της πρόθεσης ψήφου, η διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων βρίσκεται στο 3,5%.
Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 29,5%, ενώ η ΝΔ συγκεντρώνει 26%. Στην τρίτη θέση βρίσκονται με 5,5% ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Χρυσή Αυγή και ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,5%. Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών κινείται στο 2,5%, ενώ ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΛΑ.ΟΣ. συγκεντρώνουν από 1%.
Οι αναποφάσιστοι βρίσκονται στο 8,5%, «άλλο κόμμα» απαντά το 2% και απόχη/άκυρο/λευκό το 4,5%.

-WEB- 1

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti